Dell XPS M1730 WoW: Opravdový herní notebook

Dell spustil předobjednávky na limitovanou sérii herních notebooků s motivem World of Warcraft. A na výbavě se nešetřilo.

Společnost Dell připravila na letošní vánoce pro zákazníky ve spojených Státech speciální edici výkonných herních notebooků Dell XPS M1730 World of Warcraft Edition, na kterou již spustila předobjednávky. Dodávky mají začít 11. prosince 2007.

618x480.jpg original.jpg

A ze strany Dellu je to rozhodně zajímavý počin – podobné tématicky laděné „hračky“ známe spíše ze světa konzolí. Dell na návrhu netradičního tématicky laděného notebooku spolupracoval se společností Blizzard Entertainment. Výsledkem je stylový a exkluzivní produkt, který stačí vybalit z krabice, připojit do příslušných sítí a můžete se ponořit do světa Warcraftu.

Hromadné výrobě notebooků předcházela charitativní akce, při které letos v lednu vydražila společnost Dell dvojici ručně upravených notebooků XPS M1710. S novou edicí jdou ale úpravy o pořádný kus dál.

Objevit se mají dvě varianty  –  první z nich je určená příznivcům Aliance, druhá příznivcům Hordy, které se liší použitými motivy i vnějším vzezřením.

175209,00.jpg 175210,00.jpg 175211,00.jpg

175212,00.jpg 175213,00.jpgoriginal2.jpg original3.jpg

Co se hardwaru týče, za hříšné čtyři a půl tisíce dolarů (asi sto tisíc korun) dostane zákazník téměř to nejvýkonnější, co je v současné době v mobilním segmentu k mání – mobilní Intel Extreme Edition Core 2 Duo s frekvencí 2,8 GHz, přetaktovatelný až na 3,4 GHz, dvojicí GeForce M8700 GT zapojených do SLI, 17" displej s plným HD rozlišením 1920×1200 bodů, neschází ani téměř zbytečný akcelerátor fyziky PhysX. Na zakázku lze notebook dovybavit RAID polem ze dvou 7200otáčkových disků či SSD diskem. Při 17" displeji už asi nepřekvapí ani podsvícená klávesnice s numerickým blokem. U pravého pantu je i GamePanel – malý informační displej od Logitechu.

original1.jpg

Notebook je zabalený snad v největší krabici, kterou kdo v poslední době pro balení notebooků použil. Aby ne, uvnitř je krom notebooku a krabice s příslušenstvím ještě batoh našlapaný instalačními CD k World of Warcraft s rozšířením The Burning Crusade, Warcraft III s datadiskem Frozen Thorn a dalšími drobnostmi, které fanoušek této hry ocení.

Balení uvnitř krabice obsahuje řadu dalších zbytečností, jako je uživatelský manuál, podložka pod myš, tričko, bonusy, klubová karta či pozvánky k betatestování.

Krom operačního systému se každý notebook této edice dodává s předinstalovaným World of Warcraft s rozšířením The Burning Crusade včetně všech záplat. I operační systému je tématy, tapetami a šetřiči na motivy World of Warcraft prošpikován.

Ze strany Dellu je zejména pro velké množství předmětů, které ocení příznivci této série, rozhodně zajímavý počin, vedle kterého vypadají „limitované edice notebooků“, u kterých výrobce použije na kryt displeje červený plast místo černého, jako trapný žert. Zaměstnanci se při vymýšlení tohoto dárečku snad až přespříliš vyblbli. Máte-li známého ve Spojených Státech, nevíte-li, co mu koupit na Vánoce, a máte zbytečných sto tisíc, můžete ho potěšit novým notebookem. Hezký dárek pod stromeček, co říkáte? Pro nás trochu nepředstavitelné a hodně zbytečné, ale dáme krk na to, že v Americe půjde na dračku. 

Zdroj: Dell

Diskuze (9) Další článek: Znáte nejlepší českou miniaplikaci?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,