Xiaomi | Reklama

Daň za levné telefony: Xiaomi umisťuje reklamu přímo do systému

Xiaomi patří mezi poměrně mladé značky, ostatně na trhu je teprve od roku 2010. Od té doby si stihlo vydobýt pověst levné, ale přitom kvalitní značky. Jak to ale vypadá, za nízkou cenu se nově u smartphonů této značky bude platit reklamou přímo v samotném systému.

Na zobrazování reklam upozornil jeden z uživatelů na Redditu. Banner se ukazuje přímo v nastavení telefonu, zde konkrétně ve správě aplikací. Xiaomi sice využívá systém Android, značně ho ale upravuje za pomoci vlastní nadstavby MIUI. Ta sice přináší uživatelům funkce navíc, zároveň ale slouží výrobci k další monetizaci telefonů.

Cpc784f.png
Reklamy se objevují přímo v nastavení telefonu.

Jak se totiž Xiaomi vyjádřilo pro web The Verge, reklamy byly a nadále budou součástí internetových služeb Xiaomi, které jsou klíčovou složkou business plánu firmy. A i když by mělo být možné reklamy vypnout či jich zobrazovat méně, Xiaomi dává jasně najevo, že nízkou cenu svých zařízení potřebuje kompenzovat jinde.

Řešení? Chtějte čistý Android od Googlu

Východiskem pro uživatele, pokud nechtějí investovat do chytrého telefonu příliš, je systém Android One od Googlu, do kterého je zapojeno právě s některými modely i Xiaomi a s kompletní nabídkou třeba Nokia. Případně můžete zainvestovat přímo do řady Pixelů, ty jsou ale se svou cenovkou zcela jinde a oficiálně se v Česku neprodávají.

Hlavní výhodou programu Android One je ta, že i když máte telefon od jakéhokoliv výrobce, uvnitř vždy najdete čistý Android bez úprav. Vždy se tak můžete spolehnout na rychlé aktualizace na nejnovější verzi systému a pravidelné měsíční bezpečnostní aktualizace – tedy na něco, co většina výrobců není schopna u svých modelů zaručit. O software se zde stará sám Google, výrobce může do systému dodat jen samostatné aplikace (a je možné je odinstalovat).

A jde to ještě levněji, Xiaomi nedávno představilo novou levnou značku POCO:

Diskuze (79) Další článek: Harrison Ford: „Přestaňme dávat moc lidem, kteří nevěří ve vědu!“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,