Sociální sítě | Twitter

Další oběť úsporných opatření Twitteru - končí služba Vine

Twitter rozhodně nezažívá šťastné období. Jeho finanční ztráta se každé čtvrtletí prohlubuje, a tak možná vedení a akcionáři doufali v prodej celé společnosti. Jenže podle posledních zpráv o firmu nemá nikdo zájem. Následovala tedy zpráva o velkém propouštění – kanceláře Twitteru opustí 8 % zaměstnanců. A zatímco včera řečnil zástupce Twitteru na keynote Applu a ukazoval nové možnosti aplikace na Apple TV, zároveň se v médiích objevila zpráva o ukončení služby Vine. Tu Twitter provozoval od října 2012, kdy společnost koupil za 30 milionů dolarů.

Vine je sítí zaměřená na velmi krátká videa, jejichž původní délka byla 6 sekund. Mnozí kreativní uživatelé či umělci dokázali tvořit obdivuhodná videa, která se stala hitem sociálních sítí. Postupně však Twitter přistoupil k uvolnění šestisekundového limitu a z Vine se tak stala běžná služba pro sdílení videa. Videoobsah je nyní možné sdílet přímo na Twitteru a Vine tak se tak stal pouze nepotřebným prostředníkem.

Během včerejška, kdy bylo ukončení služby oznámeno, se objevila také výstižná reakce zakladatele Vine – Rusa Jusupova. Ten vzkázal jediné: „Neprodávejte svoji firmu!“

A opomenout nesmíme ani další marketingový počin Pornhubu, který prostřednictvím smyšleného dopisu, jenž se objevil na webu Cnet, nabídnul záchranu sítě Vine. Ta minimálně v počátku získala popularitu i díky neslušnému obsahu s hashtagem #NSFW a viceprezident Pornhubu tedy slíbil, že firmu koupí zašlou slávu obnoví.

Možná by mohl Pornhub zauvažovat o včasném odkoupení služby Periscope pro živé streamování videa. Obsahový průnik tam rozhodně existuje a vzhledem k úsporám Twitteru bychom se ukončení služby snad ani nedivili. Zvláště potom, co mu velkou část uživatelů přebral Facebook, který živé videopřenosy taktéž umožňuje.

Váš názor Další článek: Android Pay zjednoduší platby pomocí aplikací MasterPass a Visa Checkout

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,