Dálkové studium VŠ třeba po internetu? Dnes již lze…

Unicorn College nabízí vysoce kvalitní vzdělání. Studujte na vysoké škole kombinované obory třeba z domova. Přednášky si budete moci stahovat přes internet.

Kombinované studium se stalo oblíbeným způsobem, jak si doplnit vzdělání a získat titul i při práci či péči o rodinu. Vhodné je pro ty, kdo neradi vysedávají na přednáškách a seminářích, a tím pádem musí své ostatní aktivity přizpůsobit škole. Při kombinovaném studiu si do školy zajdete jednou či dvakrát měsíčně, o to víc času však musíte věnovat samostudiu. Časté jsou také případy, kde se lidé vrací do školy, protože to vyžaduje jejich práce.

„Po středoškolském studiu jsem nastoupil do zaměstnání, tehdy jsem neměl další ambice ve studiu pokračovat, protože jsem potřeboval práci na plný úvazek. Časem jsem si uvědomil, že bych chtěl pracovat na jiné pozici, ale scházely mi odpovídající znalosti, proto jsem se rozhodl vrátit se do školy a vystudovat bakalářské studium kombinovanou formou,“ říká Pavel, který navíc měl štěstí v tom, že mu zaměstnavatel vyšel vstříc a platil mu část školného.

Jana po dokončení střední školy váhala, zda jít do práce, nebo pokračovat ve studiu. Chtěla se však osamostatnit od rodičů a nakonec zvolila kombinované studium, při kterém skloubila jak školu, tak zaměstnání. „Vůbec toho nelituji, do školy chodím jeden víkend v měsíci, po večerech se věnuji samostudiu. Protože pracuji od pondělí do pátku, ostatní víkendy mám volné, takže mám čas i na zábavu, sport či výlet,“ uvádí výhody kombinovaného studia.

„Důležitý byl výběr školy, protože ne všude máte ideální podmínky,“ upozorňuje Jana a dodává: „poptala jsem se známých a zjistila jsem, že na některých školách mají dálkaři problém se sháněním skript či špatným přístupem vyučujících. Já jsem si vybrala Unicorn College v Praze. Moc mi vyhovuje, že si přednášky můžu pustit na internetu. Často si je také nahraju do mp3 přehrávače a pak si je pouštím např. v autě nebo ve fitness. Před zkouškami navíc probíhají intenzivní přípravné kurzy, což se hodí, když mám pocit, že něčemu nerozumím nebo mám problém s určitou látkou.“

V současné době většina vysokých škol nabízí bakalářské i magisterské obory v rámci kombinovaného studia. Pokud tedy máte chuť studovat, ale obáváte se, že byste školní povinnosti neskloubili s prací, rodinou či jinou školou, podívejte se na nabídky vysokých škol a zajisté najdete obory, které vám vyhovují.

Pro všechny uživatele Facebooku připravila Unicorn College soutěž o mp3 přehrávač iPod. Stačí když se stanete fanoušky Unicorn College na Facebooku a přispějete svým smysluplným komentářem do diskuse. Každý měsíc od května do září vylosujeme ze všech účastníků jednoho vítěze iPodu. Pro podrobnosti a pravidla soutěže navštivte stránky Unicorn College na Facebooku.