Czech Internet Forum: čím letos žil český internet

Sedmý ročník největší odborné internetové konference Czech Internet Forum zhodnotil ty nejzajímavější události z oblasti internetu, marketingu, médií a internetového obchodu za uběhlý rok.

Úterý 6. listopadu byl velkým dnem pro český internet. V divadle Archa totiž proběhl již 7. ročník největší odborné internetové konference Czech Internet Forum, pořádané serverem Lupa.cz, který opět zhodnotil ty nejzajímavější události z oblasti internetu, marketingu, médií a internetového obchodu za uběhlý rok. Program nabídl přednášky 32 osobností ve dvou sálech, které naplnilo téměř 400 účastníků.

Ján Simkanič.jpgJán Simkanič 2.jpgMiroslav Motejlek.jpg

Miroslav Motejlek, známý ekonomický novinář a vydavatel placeného serveru motejlek.com, nastínil, kdo stojí za největšími internetovými hráči a kdo by chtěl česká média ovládnout. Podle Motejlka chybí na českém internetu finanční podpora a nové akvizice.

David Špinar.JPG František Fuka.jpg Ján Simkanič_Jaroslav Krupka.jpg 

Pozvání až z dalekého Švédska přijal Linus Olsson. Ve své přednášce představil svůj projekt s názvem Flattr, nástroj, díky němuž mohou fanoušci finančně podporovat své oblíbené autory, ať už se jedná o blogery, skladatele hudby nebo kohokoliv, kdo na internetu nabízí svou tvůrčí práci.

Olga Biernátová, hvězda letošní konferenční sezóny, seznámila účastníky s oblibou elektronických knih. Jen nakladatelství Zlín prodalo za uplynulý rok 11 420 e-knih, což představuje více než desetinu všech prodejů tohoto nakladatelství.

Se zajímavou přednáškou se představil také František Fuka. Filmový kritik a známý dlouholetý bloger totiž jako jeden z mála od svých fanoušků dostává na zcela dobrovolné bázi velmi zajímavé finanční příspěvky na pokračování svého blogování. Za uplynulých 11. měsíců už od svých čtenářů vybral celkem 330 tisíc korun.

Miroslav Motejlek_2.jpg Petr Zapletal.JPG Robert Záruba.jpg

František Peterka z Allegro Group hovořil o změnách uživatelského chování na českém internetu. Četnost nákupů přes mobilní zařízení se neustále zvyšuje, což potvrzuje počet uskutečněných nákupů v podobě 5 % realizovaného obratu, které obchodní portál Aukro.cz za poslední rok zaznamenal.

Účastníci si dále vyslechli přednášky od Michala Heisiga (Seznam.cz), Jiřího Staňka (IBM), Miloše Čermáka (Next Big), Petra Šimůnka (Forbes), Rostislava Kocmana (mBank), Martina Jaroše (T-Mobile) a mnoha dalších.

Diskuze (1) Další článek: Wozniak vystoupil na TEDx, kritizoval iTunes a cloud srovnával s bankou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,