Cyber Snipa Warboard: když dva dělají totéž...

Pokud víte, jak vypadá herní klávesnice Razer Tarantula, nejspíš vás překvapí, co vypadlo z konstruktérů Warboard.

Společnost Cyber Snipa se zabývá výrobou periferií zaměřených na hráče. U nás je známá především díky své miniaturní a celkem povedené klávesnici Game Pad, která simuluje část klasické a má nabídnout větší komfort ovládání především při hraní FPS.

Právě Cyber Snipa Game Pad vypadal docela dobře, a tak nás zmínka o nové klávesnici pro konzervativnější hráče pod názvem Cyber Snipa Warboard zaujala.

Už z letmého pohledu na vlastnosti a specifikace nás čekal menší šok - autoři se nechali víc než jen inspirovat klávesnicí Razer Tarantula. Podobně řešenou klávesnici Reclusa má ve své nabídce i Microsoft – ten ale na vývoji spolupracoval právě s Razerem.

Razer i Cyber Snipa umístili programovatelné klávesy do jedné řady po obou stranách klávesnice. Razer má po stranách ještě multimediální tlačítka, autoři Warboard je umístili nahoru.

warboard_h1.jpg 

Největší nevýhodou v očích hráčů bude nejspíš absence podsvícení – u herních klávesnic už se decentní podsvícení stává nepsaným standardem.

Od Razeru si konstruktéři Warboard „vypůjčili“ i speciální klávesy s piktogramy pro snazší orientaci ve hře, které lze pomocí dodávané pinzety zaměnit s obyčejnými klávesami – s klávesnicí jich výrobce dodává sedmnáct.

warboard_keys1.jpgwarboard_keys2.jpg

Výrobci tuto vlastnost označují jako „Anti-ghosting“ – barevně odlišené klávesy mají zabránit tomu, aby důležité ovládací prvky splývaly s okolními klávesami.

warboard3.jpg warboard4.jpg

Pro deset programovatelných tlačítek lze zvolit dva módy, čímž dostaneme možnost naprogramování dvaceti maker.

warboard_h2-1.jpg

Pro programování kláves slouží přiložená aplikace. Z informací, které má výrobce na webu nejde vyčíst, zda je možné programovat klávesy bez nutnosti vyskakovat z aplikace podobně, jako to dovede Logitech G15.

warboard2.jpg
Klávesnice má deset multimediálních kláves a tlačítko „On Target“, které vypíná klávesy Windows – podobně funguje třeba přepínač u starší herní klávesnice Logitech G15. Je to ten velký macek se zaměřovacím křížem uprostřed multimediálních kláves na horní straně.

Jinak má klávesnice nepřílš štastně uspořádaný blok kláves Home, End, Page Up, Page Down, Insert a Delete, a kvůli užší mezeře mezi alfanumerickou a numerickou částí stěsnané funkční klávesy F1-F12 (naštěstí jsou alespoň rozdělené do bloků po čtyřech). Výrobce ve specifikacích bohužel neuvádí, kolik kláves stisknutých najednou zvládá klávesnice zpracovat.

Warboard není zvláštní tím co ve srovnání s konkurencí nabízí, a nevybočuje ani cenou. Klávesnice se v Americe prodává za 69,90 dolarů, u nás se možná časem objeví vedle ostatních produktů této společnosti za cenu kolem devatenácti stovek s daní. I když tomu tak nebude, nejspíš o nic nepříjdeme. Ve srovnání s Tarantulou je cena asi o třetinu nižší. Jenže… za patnáct stovek už seženete Logitech G11 – chudšího příbuzného G15 bez displeje, či Reclusa od Microsoftu. Logitech G15 s displejem je k mání jen o tři stovky dráž, než Warboard. Koho může taková novinka oslovit?

Zdroj: Cyber Snipa

Diskuze (10) Další článek: Jak funguje technická podpora AVG

Témata článku: , , , , , , , , , ,