Čtyři nejlepší programy na tvorbu titulků k filmům

Co použít v případě, že chcete otitulkovat vlastní snímek, nebo si vytvořit vtipné video s vlastními titulky? Co by naopak měli použít zkušení překladatelé a komunitní tvůrci titulků?
Kapitoly článku

Subtitle Edit

Výraznou podporu v diskuzi získal program Subtitle Edit. Ten nabízí příjemné uživatelské prostředí, možnost umisťování titulků podle videa i zvukové stopy a také konverzi titulků mezi mnoha podporovanými formáty. Obsahuje také automatický překlad pomocí Google překladače, ripování titulků z filmových DVD i kontrolu pravopisu pomocí slovníků aplikace Open Office.

sub-edit1.png

Lze si pohrát i s jednoduchými efekty typu psacího stroje či karaoke. Velkou výhodou programu je jeho opensourcová licence. Titulky lze dokonce z optických nosičů s videem ripovat, jak udává čtenář s přezdívkou mracka michal.

sub-edit2.jpg

Jiný diskutující Zorge zase chválí neustálý vývoj programu, snadné ovládání, široké možnosti konverze, přesné časování podle použití zvukové křivky, porovnávání titulků, nahrazování textu, schopnost otevřít titulky vložené do MKV, MP4 a AVI a mnoho dalšího.

Stáhnout Subtitle Edit, bezplatný (5 MB)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,