Creative ALchemy - prostorový zvuk pod Windows Vista i ve starších hrách

Společnost Creative včera uvedla veřejnou betaverzi nazvanou Creative ALchemy, která má zajistit, aby i oblíbené starší hry jako World of Warcraft, Rome: Total War a F.E.A.R. měly při použití zvukových karet Sound Blaster® X-Fi™ stejně skvělý zvuk ve Windows Vista, jako měly ve Windows XP.

„Mnoho hráčů bude zmateno tím, že Microsoft odstranil ve Windows vrstvu pro abstrakci hardwarového audia,“ řekl Steve Erickson, viceprezident Creative pro zvukové technologie. „Mnozí lidé, kteří zkoušeli oblíbené starší hry v betaverzi Windows Vista, nebyli schopni zprovoznit vícekanálový zvuk ani se zvukovými kartami Creative a jiných firem, ani s audioobvody na základní desce. Nejde o něco, co se dá spravit záplatou ovladače. Dobrá zpráva je, že jsme vyvinuli naši aplikaci Creative ALchemy, takže se majitelé karet Sound Blaster X-Fi mohou těšit ze stejně kvalitního vícekanálového zvuku jako ve Windows XP.“

Odstranění vrstvy pro abstrakci hardwarového audia z Windows Vista sníží kvalitu zvuku ve starších herních titulech, které využívají technologie EAX nebo DirectSound3D (DS3D). Obvykle vede k tomu, že zvuk je omezen na stereovýstup bez jakýchkoli efektů. Creative ALchemy je jednoduchý download, který detekuje přítomnost mnoha špičkových her pro PC a přemění jejich volání DS3D a EAX na volání OpenAL. Umožní tak uživatelům dále poslouchat jejich starší tituly tak, jak byli zvyklí dříve – v plném vícekanálovém zvuku s hardwarovými efekty.

Betaverze softwaru Creative ALchemy je dostupná k okamžitém stažení. Do novějších verzí bude přidána podpora více her založených na DS3D.  Koncoví uživatelé jsou vyzýváni k účasti v komunitě Creative ALchemy a zasílání svých postřehů a návrhů, které hry by měly být v budoucnu podporovány, na diskusních fórech uvedených webových stránek.

Aktualizované ovladače karet Sound Blaster X-Fi pro Windows Vista jsou k dispozici ke stažení ze stránek europe.creative.com. Jsou potřeba pro spuštění Creative ALchemy.

Seznam aktuálně podporovaných her

Battle for Middle Earth 2
Call of Duty
Call of Duty 2
Diablo 2
Everquest 2
FEAR
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior: Ten Hammers
Guild Wars
GTA: San Andreas
Hitman: Blood Money
Max Payne 2
Midieval 2: Total War
Neverwinter Nights
Neverwinter Nights 2
NOLF 2
Rome: Total War
Serious Sam: Second Encounter
Star Wars Empire at War
Thief: Deadly Shadows
Titan Quest
Tomb Raider: Angel of Darkness
Tron 2
Warcraft 3
World of Warcraft

Diskuze (8) Další článek: Kontrola ukradených údajů online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,