Koronavirus | COVID-19

Jak se šíří covid v Česku: Čerstvá data, účinek očkování, mapy okresů, srovnání se světem. Pravidelně aktualizované grafy

  • Vývoj COVID-19 v Česku: nakažení, úmrtí, testovaní, hospitalizovaní
  • Mapa podle okresů, přehled podle věku, situace v Evropě i ve světě
  • Pravidelně aktualizované grafy a mapy

Počet nových případů

Šíření nemoci COVID-19 v České republice dobře shrnuje graf s denními přírůstky potvrzených nakažených. Červená čára je sedmidenní plovoucí průměr, který vyrovnává extrémy a dobře zvýrazňuje aktuální vývoj.

 

Ministerstvo zdravotnictví ve veřejných datech prezentuje pouze nové případy  covidu bez reinfekcí. Opakovaných nakažení však v podzimní vlně roku 2021 začalo přibývat, další nárůst se čeká s vlnou varianty omikron. V našem grafu proto ukazujeme nové případy a reinfekce dohromady.

Vývoj denních úmrtí

Do stejně postaveného grafu doplněného plovoucím sedmidenním průměrem jsme vynesli denní počty úmrtí.

COVID-19 v Česku

Celkový vývoj nemoci v České republice dobře ukazuje také tento graf, který po dnech rozlišuje celkový počet aktuálně nemocných, už uzdravených a mrtvých

Grafy jsou interaktivní, najetím myši se zobrazí podrobné informace. Celý graf si také můžete kliknutím na symbol v pravém spodním rohu zvětšit na celou obrazovku (tato možnost nemusí být dostupná ve všech prohlížečích), kliknutí na nápis Tableau ho otevře zvětšený v novém panelu prohlížeče.

Grafy v tomto článku pravidelně aktualizujeme. Šipkou se dostanete na další.

Diskuze (207) Další článek: Recenze notebooku Asus ExpertBook B9. Ostrá zbraň pro ty nejnáročnější profesionály

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,