Co všechno nabízí Google? Je toho hodně…

Pokusil jsme se zjistit, co všechno nabízí Google. Po několika hodinách objevování však stále mám pocit, že něco chybí...

Mobilní Google 

Mobilní internet nenechává Google chladným. Své webové služby přizpůsobuje malým displejům mobilních telefonů a ztíženému ovládání prostřednictvím klávesnice telefonu. Mobilní je samozřejmě vyhledávač (přizpůsobí se automaticky na základě identifikace prohlížeče), ale také Gmail nebo webová alba Picasa.

Mobil.jpg
Nabídka mobilních služeb Googlu

Speciální aplikací k dosintalování jsou Mapy. Můžete si na displeji telefonu prohlížet běžné mapy nebo satelitní snímky, podobně jako na počítači. Mapové podklady se průběžně stahují z internetu. Novinkou je služba Google Latitude, která umožňuje sledovat polohu uživatele na mapě. Stačí, aby měl ve svém mobilním telefonu nainstalovanou a spuštěnou příslušnou aplikaci (praktická ukázka zde)

Latitude.jpg 
Google Latitude

A samozřejmě nesmím zapomenout na Android, což je celá mobilní platforma, nebo chcete-li operační systém pro mobilní zařízení. Na trhu už je první produkt s tímto systémem a chystají se další. Platforma je to otevřená, a tak vznikají nové a nové aplikace. Přidat se můžete i vy, informace najdete na Google Code.

Android.jpg
První „Google mobil“

Co se chystá

Všechny služby Googlu jsou vtipně označovány za betaverze a jsou v nekonečném vývoji. Na adrese labs.google.com najdete nové služby, jejichž vývoj je teprve na počátku. Některé z nich už se rychle ujaly a zahrnul jsem je do přehledu. Ale jsou zde zajímavé testovací aplikace, které si můžete vyzkoušet. Například službu pro předvídání vyhledávaných výrazů Suggest, funkci pro tvorbu seznamů Sets, vyhledávač citátů In Quotes nebo třeba vyhledávání ve videonahrávkách projevů Audio Indexing.

In Quotes.jpg  Audio.jpg
In Quotes umožní zajímavé politické duely • vyhledávání v záznamech projevů

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,