Cisco prý chystá největší propouštění v historii, o práci přijde až 14 000 lidí

Společnost Cisco Systems patří mezi stabilní hráče na poli síťových technologií pro podnikový segment a náročnější použití. Podle neoficiálních informací webu CRN se ale připravuje na velké propouštění až 20 % zaměstnanců.

Cisco je primárně hardwarovou společností, ale v posledních letech je stále více znát nutnost softwaru a jeho větší důležitost, než kdy dříve. Právě to má být jeden z důvodů, proč Cisco přistoupí k největšímu propouštění v historii společnosti. Mělo by se jednat až o 14 000 zaměstnanců z dosavadních více než 73 000.

Vzhledem k tomu, že Cisco v průběhu posledních pěti let už propustilo kolem 18 000 lidí, jedná se dohromady už o poměrně velká čísla. Software a řešení v cloudu se stává stále důležitější technologií i v oblasti sítí, takže se dle informací Cisco snaží spíše získat nové zaměstnance s potřebnými dovednostmi v oblastech jako je cloud, internet věcí a podobně, přičemž se zároveň zbavit těch, kteří už nebudou potřeba.

K oficiálnímu oznámení o propouštění by mělo dojít v následujících týdnech, tedy až po zveřejnění finančních výsledků za poslední fiskální čtvrtletí tohoto roku.

Cisco si tímto krokem může zajistit lepší pozici do budoucna, což je znát i v rámci posledních akvizic, mezi kterými byla společnost CloudLock (poskytovatel zabezpečení v cloudu) za 293 milionů dolarů, CliQr Technologies (aplikační cloudová platforma) za 250 milionů dolarů a pochopitelně třeba obří Jasper Technologies za 1,4 miliardy dolarů, která se zabývá cloudovou platformou pro internet věcí.

V oblasti cloudových platforem a datacenter začíná být velká konkurence a pokud by Cisco nejednalo dostatečně rychle, mohlo by propásnout technologický přechod, kterého využijí společnosti jako IBM, HP, Microsoft nebo Dell (EMC).

Zdroj obrázku: Flickr (CC BY 2.0)

Váš názor Další článek: Programátor udělal z Wikipedie vesmír, kterým můžete cestovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,