Notebooky | Huawei | CES 2019

Čínský MacBook Air na vlastní oči: Huawei umí udělat pěkný notebook, ale okatě opisuje

Na veletrhu CES ukázal své novinky také čínský Huawei. Tuto firmu máme spojenu s mobilními technologiemi, ale záběr má širší a nyní přišla s novou verzí svého notebooku. Ten budí pozornost, protože je nápadně podobný MacBooku od Applu. Podívali jsme se na něj proto naživo:

Inspirace MacBookem se nedá upřít. Huawei v tomto směru trochu provokuje i s názvem, protože MateBook má k MacBooku foneticky také velmi blízko. A samotný design si také snadno spletete, novinku však namísto nakousnutého jablka zdobí na víku květnaté logo Huawei.

Matebook má celokovové tenké tělo s výřezem na přední hraně, aby se notebook lépe otevíral. Barvy jsou nabízeny tři: stříbrná, zlatavě růžová a tmavě šedá. Klávesnice s extra nízkým zdvihem nabízí velké klávesy vytažené až k okrajům, konektory zastupuje jen USB-C.

Jako MacBook, ale mnohem levnější

Rozdíly oproti americkému zoru nastávají až při bližším zkoumání specifikace, kde v MateBooku najdeme „více muziky za méně peněz.“ Ale nutno uznat, že z hlediska kvality konstrukce či dílenského zpracování je první dojem z notebooku Huawei srovnatelný s MacBookem.

Huawei zkrátka kvalitní notebook vyrobit umí, ale nechává se až příliš okatě inspirovat americkou konkurencí. Z tohoto hlediska je proto trochu sympatičtější přístup jihokorejské konkurence, protože notebooky od LG či Samsungu vypadají rovněž velmi solidně, ale navíc mají i více osobitý design.

A na konec ještě cenové srovnání. Matebook s procesorem Core i5, 256GB SSD a 8 GB RAM bude nabízen za 999 dolarů (asi 27 000 Kč po přepočtu a přičtení DPH). V těchto základních bodech identická konfigurace MacBooku Air od Applu stojí 41 990 Kč.

Diskuze (23) Další článek: LIDAR mi zničil foťák, říká návštěvník CESu, který si vyfotil autonomní auto. Není to kupodivu úplný nesmysl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,