Samsung | Počítače | Monitory

Chytrý monitor Samsung M8 4K vypadá jako Mac Studio Display. Stojí však polovinu

Oživeno 4. dubna | Samsung dnes potvrdil, že Smart Monitor M8 se u nás začne prodávat od května za 19 990 Kč. Pokud si jej předobjednáte do 30. dubna (nebo vyprodání zásob), dostanete za korunu i bílá bezdrátová sluchátka Galaxy Buds2.

Původní článek z 29. března | Samsung představil rivala proti novému Mac Studiu Display – M8 Smart Monitor, který je kromě displeje vybaven i řadou chytrostí pro využití coby samostatného multimediálního stroje.

Samsung M8 má úhlopříčku 32 palců a rozlišení 4K. Použitý panel typu VA s frekvencí 60 Hz dosahuje jasu až 400 nitů, kontrastu 3000:1, podporouje HDR10+ a pokrývá 99 % rozsahu sRGB. Mezi porty je USB-C s USB hubem (s DisplayPortem), přes který se zajišťuje napájení externím 65W zdrojem. Připojuje se i přes microHDMI, přičemž adaptér z běžného HDMI je v balení. Oproti minulé generaci M7 je o 75 % tenčí, takže tloušťka je pouze 11,4 mm. Takto vypadá konfigurace samotné monitorové části, avšak zde to rozhodně nekončí.

Samsung S32BM801 Samsung S32BM801
nabízí 5 obchodů za ceny od 15 783 Kč
Srovnat ceny na Živě

Uvnitř monitoru je totiž neznámý mobilní čipset, který pohání operační systém Tizen, jenž Samsung používá třeba u chytrých televizorů. Monitor tak dokáže fungovat zcela samostatně jako multimediální a tak trochu kancelářské centrum, na kterém si můžete přes Wi-Fi pouštět Netflix, Hulu a další aplikace (SmartThings).

Součástí balení je i připojitelná magnetická bezdrátová webkamera SlimFit, dálkový ovladač a monitoru nechybí integrované reproduktory a Bluetooth 4.2 pro spojení s dalšími zařízeními. Monitor funguje s Google Assistantem, Alexou, Bixby a podporuje videohovory přes Google Duo nebo třeba provoz kancelářského balíku Microsoft Office 365. Díky integrované Wi-Fi ho lze používat i pro bezdrátové zrcadlení obrazu, včetně AirpPlay.

To vše dostanete v rámci ceny 700 dolarů, tedy asi 20 tisíc korun. To je poloviční cena oproti Apple Studio Display, který začíná na cenovce 42 990 korun a zatím ještě nefunguje zcela samostatně, i když má uvnitř vnitřnosti z iPhonu 11.

Diskuze (15) Další článek: Jak se loví exoplanety. Známe jich už 5 tisíc, přitom jsme pořádně neprozkoumali ani Sluneční soustavu

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,