IoT | Týden mobilně

Chytře využitá technologie. Direct Echo zjistí pohyb nebo vodu a už vám pípá mobil

Pojišťovna Direct přichází na trh s novinkou, která je krásná použitou technologií i smyslem, který dává jak uživateli, tak pojišťovně. A, co je důležité, nekazí to ani cena.

Direct Echo je dvojice bezpečnsotních čidel, která vás upozorní na to, že se doma děje něco nekalého. Zatím jsou dostupná samostatně a musíte si je zaplatit, do budoucna se ale počítá s tím, že je pojišťovna bude nabízet společně s pojistkou.

První čidlo je pohybové, takže jej můžete připevnit na objekt, který chcete ohlídat. Druhé čidlo je schopné detekovat vodu, takže vás upozorní třeba na kapající pračku, nebo na prasklé potrubí ve sklepě. Reakce systému jsou rychlé, takže máte možnost zareagovat a zabránit větším škodám. Mobilní aplikace běží na Androidu a Apple iOS.

Zařízení se s telefonem spárují prostým naskenováním QR kódu. Vše funguje bez SIM karty, díky IoT síti Sigfox, která pokrývá 96 % obyvatel České republiky (dostupnost zkontrolujete na directecho.cz). Integrovaná baterie vydrží pět let.

Pohybové čidlo se aktivuje tlačítkem a na jakýkoli povrch jej uchytíte pomocí nanopásky nebo suchého zipu. Okno, dveře, jízdní kolo, úl nebo kuchyňská skříňka se sladkostmi... Vodní čidlo se aktivuje vodou. Prvně půl minuty pípá, takže můžete reagovat, pokud jste v dosahu. Až pak vyskočí notifikace na mobilu.

Každé čidlo vyjde na 999 Kč, plus je nutné platit měsíční poplatek 25 Kč za připojení. Pohybové je dostupné v černé a bílé barevné variantě, to vodní jen v bílé. Objednávat je můžete na webu pojišťovny Direct.

Diskuze (10) Další článek: Google zaplatí pokutu za sběr osobních dat přes Wi-Fi sítě. Šlo jen o experiment a vše jsme smazali, brání se

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,