Chcete se stát virtuálním pošťákem na kole? S Oculus Rift to jde

Pokud si pamatuje starou hru Paperboy, která zahrnovala hraní pošťáka na kole s nutností trefit hozené noviny přímo do schránek obyvatel při co nejvyšší rychlosti, můžete se těšit na pořádně realistický remake.

Jak lze vidět na videu, projekt s označením PaperDude VR kombinuje Oculus Rift (brýle pro virtuální 3D realitu), Kinect (snímání pohybů vašeho těla) a Kickr (upravené kolo se senzory rychlosti jízdy dle šlapání).

 2013-08-13 v 19.29.20.png
Oculus Rift + Kickr + Kinect + každé zařízení plní danou funkci k dokonalému zážitku

V kombinaci všech těchto zařízení se tvůrce pokusil vytvořit jednoduchou předělávku hry PaperBoy založenou na enginu Unity a v jednoduché pixelové grafice. Kinect přesně snímá pozici rukou i rychlost hození virtuálních novin, takže by měla být simulace opravdu realistická.

 

S rozšířením Oculus Rioft a Kinectu lze očekávat i více forem takových řešení, které chytře kombinují stávající zařízení. Otázkou je, zda budete mít po práci náladu nastoupit ještě na virtuální směnu virtuálního pošťáka. Podrobnější a aktualizované informace k tomuto projektu naleznete na oficiálních stránkách.

 

Diskuze (7) Další článek: Rekord: simulaci 1 % mozku počítalo 83 tisíc procesorů asi 40 minut

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,