Chcete pokecat o PC, mobilech, autech, hrách či vaření?

Určitě vám neuniklo, že na webech Computer Pressu existují také diskuzní fóra. V případě, že je ještě všechny neznáte, nebo vám vznik některého z nich utekl, je pro vás určeno toto krátké představení. Probereme si i registraci a základní funkce uživatelského rozhraní fóra.
Kapitoly článku

Přihlášení

Registraci tedy máte úspěšně za sebou. Nyní již můžete přistoupit k přihlášení.

Kolonky pro přihlášení najdete v horní části stránky.

Do kolonky uživatel vyplňte svou přezdívku, do hesla heslo. V případě, že chcete, abyste byli po návštěvě fóra přihlášeni automaticky, zaškrtněte políčko Přihlásit automaticky při příští návštěvě. Jestliže vám automatické přihlášení nefunguje, zkontrolujte, zda máte ve vašem prohlížeči pro forum.zive.cz povolené cookies.

První dotaz

Pro případ, že potřebujete položit dotaz, si ještě v rychlosti řekneme, jak na to. Pokročilé funkce fóra probereme příště.

Ve fóru jsou dotazy (témata) ukládány ve formě vláken či cizím slovem threadů. Tyto dotazy jsou dle oblasti, které se týkají, rozděleny do jednotlivých sekcí. Názvy sekcí spolu s popisem toho, co do sekce patří a jména jednotlivých moderátorů vidíte na titulní straně fóra.

Před položením dotazu zkuste nejdříve vyhledávání.

 

Než však založíte nový dotaz, přesvědčte se hledáním vhodných klíčových slov, zda podobný dotaz již neexistuje. V případě, že při hledání neuspějete, založte nové téma.

Pro přístup k vláknům či položení dotazu klepněte na název sekce.

 

Po klepnutí na zvolenou sekci můžete založit nový dotaz. To uděláte klepnutím na tlačítko nové téma.

Klepněte na tlačítko nové téma.

 

Objeví se dialog pro vytvoření nového tématu.

Dialog pro odeslání příspěvku.

 

Zde napište svůj dotaz. Do titulku se pokuste shrnout předmět dotazu, máte na to 60 znaků, buďte struční a výstižní. Názvy jako „prosím, pomooooooc!!!!!!! AM2“ se opravdu nehodí.

Klepnutím na tlačítko náhled se můžete přesvědčit, jak bude váš příspěvek po odeslání vypadat. Klepnutím na tlačítko odeslat se dotaz uloží a zobrazí všem ostatním.

To by bylo pro začátek vše, pokročilé funkce fóra si probereme někdy příště.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,