Technika | Netflix | Kamera

Chcete natáčet pro Netflix? Služba prozradila, jakou potřebujete techniku

Jedno z pozitiv na Netflixu je, že ho příliš nezajímá, zda jeho obsah pochází od malých producentů nebo velkých studií - přijímá vše, pokud si to udrží určitou kvalitu. Někdy ale malý tvůrce může mít skvělý nápad, jen tápe, jakých technických specifikací musí jeho projekt dosáhnout, aby ho Netflix přijal. S tím chce nyní služba pomoci.

Vytvořila proto projekt nazvaný Post Technology Alliance, ve kterém bude společně s výrobci techniky a filmařského softwaru radit, jak dosáhnout požadované kvality videa. Jsou zde vyjmenované přesné značky a programy, které by měl každý filmař používat.

Firmy, které se v tuto chvíli do projektu zapojily, zahrnují Adobe, Arri, Blackmagic Design, Canon, Colorfront, Fraunhofer ISS, Filmlight, Marquis Technologies, MTI Film, Ownzones, Panasonic, Red Digital Cinema, Rohde Schwarz, Sony a další.

Kamery, které Netflix k natáčení doporučuje, jsou Alexa 65, LF, Canon EOS C300 Mark II, C500 a C700, RED kamery s čipy Monstro, Helium a Gemini, Panasonic VariCAm a EVA1, Sony Venice, F55 a další profesionální modely.

Pro střih videa, color grading a speciální efekty jsou doporučeny programy DaVinci Resolve Studio 15, Avid Media Composer, Premiere Pro CC, Adobe After Effects CC a Baselight v5. Kompletní seznam je zde.

Všechny zmíněné firmy podle webu projektu úzce spolupracují s Netflixem a přesně vědí, co služba požaduje. Podílí se také na tvorbě technického plánu Netflixu.

Přesto streamovací služba tvrdí, že není vyloženě nutné používat jen tyto produkty. Každý tvůrce by měl používat to, co mu nejvíc vyhovuje a podporuje jeho kreativní záměr. S vyjmenovanými produkty však máte prakticky jisté, že splníte technické požadavky. Jen je tedy musíte umět ještě i patřičně ovládat... Je každopádně vidět, že o žádné amatérské ani poloprofesionální zpracování Netflix nestojí.

Diskuze (2) Další článek: Školáci, pozor! Times Newer Roman je širší než jeho předloha. Referát na dvě strany může být kratší

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,