Router | Síť | CZ.NIC | Turris

Český router Turris dělá osvětu a chce proniknout i do USA

Kniha jména Turris bude mít i další kapitoly. CZ.NIC připravuje další generaci výkonného Wi-Fi routeru Omnia a má nového šéfa marketingu, který pomůže Turrisům uspět i za oceánem.

V létě byly produkty Turris k vidění na uherskohradišťské konferenci MikroExpo, kde se telekomunikační experti a poskytovatelé internetu dočkali dvou přednášek o bezpečnosti spojené s routery domácí výroby a jednoho workshopu zaměřeného na konfiguraci Turrisu pro VPN/Wireguard a IPv6.

Od jara pak marketing Turrisu vede František Borsík, který v minulosti několik let na stejné pozici působil ve slovenské společnosti RF elements vyrábějící komponenty pro bezdrátové sítě. V ní se soustředil na expanzi do USA, pomoci uspět v Americe má také v Turrisu.

Omnia 2020 s certifikací od FCC je již ve Spojených státech dostupná prostřednictvím Amazonu. Borsík by ale měl navštěvovat tamní konference a dělat osvětu o síťové bezpečnosti a o tom, jak v tom může pomoci hardware a software Turrisu. České routery mají distribuci zajištěnou také ve Francii, Irsku, Německu, Norsku, Španělsku, Švédsku a Švýcarsku.

Srovnání Turrisů Omnia
  Omnia 2020 Omnia 2022
CPU 2× 1,6 GHz 4× 2 GHz
RAM 2 GB bude upřesněno
interní paměť 8 GB flash bude upřesněno
bezdrát 3×3 MIMO Wi-Fi 5 Wi-Fi 6
Ethernet 1 Gb/s 2,5 a 10 Gb/s
slot pro SIM LTE 5G

V příštím roce by měla dorazit Omnia 2022, která ještě zvýší výkon, přinese více paměti, podporu Wi-Fi 6 (snad i 6E), 10Gb/s Ethernetu a 5G sítí.

Diskuze (9) Další článek: ZeroMouse, nejmenší bezdrátová myš na světě, hledá sponzory na Kickstarteru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,