Netflix | Rusko | Humor

Český grafik upravil další loga. Tentokrát se zaměřuje na odstřižený ruský internet plný plagiátů

Původní loga pro kontext najdete na předchozím listu. Tentokrát se Václav Kudělka zaměřil na služby, které by Rusko mohlo okopírovat ve snaze odstřihnout se od internetu a vytvořit tzv. RuNet.

Václava inspiroval předseda ruské dolní komory parlamentu Vjačeslav Volodin, který prohlásil, že zítra v Rusku nebude ani jeden McDonald’s a místo toho přijde Strýček Váňa. Jeho logo vypadá, jako byste povalili McDonald’s na bok. Potká podobný osud také Instagram, Spotify a spol.?

„Jako grafický designér jsem zděšený existencí Strýčka Váni (ruský fake McDonald’s), nebo služby Rossgram (okopírovaný Instagram), což nelze považovat za nic jiného než plagiátorství. Tenhle bizarní případ mě inspiroval k vytvoření série „Nepotřebujeme váš internet!“. Ukazuji v ní, jak by mohly neznámější světové služby a sociální sítě vypadat při ruské snaze distancovat se od západního světa v kombinaci s typickou národní pýchou,“ píše v postu Kudělka a zakončuje vtipnou parafrází influencerské tečky „Díky za vaše Lajky a komentáře.“

Diskuze (33) Další článek: Americká armáda otestovala odpálení raket systému THAAD dálkovým ovládáním

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,