Českou pobočku IBM povede nový generální ředitel

Novým generálním ředitelem české pobočky IBM se stal Vladek Šlezinger, který tak po několika letech nahradil dosavadního šéfa Aleše Bartůňka. Bartůněk se z postu nejvyššího představitele tuzemské divize stěhuje do křesla viceprezidenta divize systémů a technologiípro střední a východní Evropu.

IBM patří mezi největší IT společnosti na světě a i v České republice patří mezi nejvýznamnější hybatele byznysu v tomto segementu. Společnost se zároveň v tuzemsku stala jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v oblasti IT. I IBM však během roku 2009 sáhlo k propouštění mnoha zaměstnanců, firmě se však dlouhodobě daří. Díky úsporným serverovým projektům se daří držet hodnotu. Akcie IBM se aktuální na newyorské burze obchodují za 130 dolarů, zhruba před rokem to ještě bylo 80 dolarů.

Šlezinger, který v českém IBM působil 7 let jako vedoucí poradenské divize, tak přebírá otěže jedné z mnoha poboček nadnárodního konglomerátu a zároveň doplňuje některé významější personální změny na českém internetovém a IT trhu. Od ledna například povede skupinu Centrum Holdings bývalý šéf německého AOL, Microsoft v listopadu dosadil do křesla šéfa serverové divize Davida Hrušku a o marketingovou komunikaci se stará Renáta Krausová. V marketingu posiloval i Seznam.cz, ten jmenoval šéfem marketingu Michala Vodáka.

Diskuze (2) Další článek: Během několika týdnů se dočkáme magického „Google Drive“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,