České Radiokomunikace zrychlují ADSL na 20 Mb/s

Telefónica O2 od 1. září zrychlí nabídku ADSL připojení pro své velkoobchodní partnery, lze tedy očekávat, že na novou situaci zareaguje i konkurence, která si od Telefóniky pronajímá místní vedení k jednotlivým účastníkům (tzv. LLU – Local Loop Unbouding) a může tak nabízet své vlastní, mnohdy rychlejší, ADSL připojení k internetu.

První zareagoval Telekom Austria Czech Republic, který u nás provozuje službu Volný, a od 18. srpna nabídl tarif Internet 16M s downloadem 16 Mb/s a měsíčním paušálem 669 Kč. Krátce po Telekomu Austria se ozvala i GTS Novera s tím, že od nového školního roku nabídne 16 Mb/s za 708 Kč měsíčně.

Situace se však výrazně mění dnešním dnem, do hry totiž vstupuje poslední velký hráč s vlastním LLU okruhem – České Radiokomunikace. Pakliže jste tedy v dosahu jeho sítě, můžete od dnešního dne v rámci tarifu Premium ADSL surfovat rychlostí až 20 Mb/s pro download a 1 Mb/s pro upload. Zrychlené ADSL od ČRa vás přijde na 899 Kč. Služba je nabízena bez měsíčního datového limitu s agregaci 1:50 a jednou veřejnou statickou IP adresou.

Zítra Telefónica O2 pořádá tiskovou konferenci, na které nebudeme chybět. Snad se tedy dozvíme, kdy a s jakými podmínkami nabídne Telefónica O2 rychlé ADSL i pro své maloobchodní zákazníky.

České Radiokomunikace

Diskuze (15) Další článek: Asus N10: atomový netbook pro náročné

Témata článku: , , , , , , ,