Byznys | Web

České Letgo vstalo z mrtvých. Služba po oznámení konce opět funguje a přijímá nové inzeráty

Služba Letgo je na českém trhu poměrně krátce, ale díky intenzivní reklamní kampani už o této konkurenci Bazošu nebo Sbazaru leckdo slyšel. Jenže loňský vstup na český trh zřejmě nenaplnil očekávání, a tak před pár týdny služba oznámila odchod z místního trhu do konce března. Informovala o tom i přímo na webu a v aplikaci, kde již nebylo možné přidávat nové inzeráty. O to více překvapí že služba je opět v provozu a prý bude fungovat dál.

Protože v závěru měsíce března nedošlo k ukončení provozu a ten pokračoval dál i prvního dubna, načež se objevila možnost vkládání inzerátů a první oznámení, že služba bude pokračovat, mnozí to považovali jen za aprílový vtip. Jenže týden poté služba stále funguje.

Že by to byl jen marketingový krok? Možná se tak název „Letgo“ dostal do podvědomí dalších lidí, protože se o náhlém ukončení služby zpráva rychle rozkřikla napříč médii, ale zároveň s tím bylo spojeno, že tato služba končí a oznamovala to i přímo na svém webu. Navíc dle reakcí na Facebooku řada dosavadních uživatelů zrušila své účty a ztratila důvěru. Po stránce marketingu tento neobvyklý krok tedy rozhodně neprospěl.

„Prozatím Letgo v České republice pokračuje dál a nyní můžete vkládat inzeráty tak jako dříve! Chcete, aby Letgo zůstalo v České Republice delší dobu? Pomoci můžete tím, že budete na platformě aktivně nakupovat a prodávat,“ sdělil ve svém oznámení Jakub Kováč, ředitel Letgo pro Střední Evropu.

Diskuze (15) Další článek: Amazon chce vytvořit konkurenta AirPods, pracuje na sluchátkách s Alexou

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,