České IBM hledá nového šéfa. Se současným se nechtějí bavit zákazníci

Česká pobočka IBM hodlá po zhruba půl roce vyměnit generálního ředitele a v současné době vede pohovory s několika uchazeči o tento post. Jedné z nejvýdělečnějších firem v Česku od letošního března šéfuje italský manažer Ricardo Forlenza, podle několika zdrojů Connect.cz má ale mimo jiné i kvůli jazykové bariéře problém jednat s českými zákazníky.

„Mnozí zákazníci se s manažerem z Itálie, který neumí česky, nechtějí bavit. Markantní je to zejména ve státní správě,“ sdělují zdroje. Obchod s veřejnými institucemi je přitom pro zdejší IBM klíčový, firma se podílí na nejvýznamnějších tuzemských projektech v eGovermentu a podobně.

IBM si v současné době zve na pohovory kandidáty na uvolňující se pozici. Podle informací Connect.cz jsou nejžhavějšími možnými nástupci lidé ze zdejších poboček firem Telefónica a Ness Technologies. Datum, kdy by mělo být o výměně rozhodnuto, není známo.

Pražská centrála Big Blue oficiálně prozatím nic komentovat nechce. „V tomto případě nedošlo k žádnému oznámení ze strany IBM, proto nebudeme spekulovat o tom, co IBM může či nemusí v budoucnu oznámit,“ vzkazuje Martina Brehmerová pověřená externí komunikací pobočky.

Generálního ředitele v posledních měsících změnilo několik zdejších poboček velkých mezinárodních IT firem. Český Microsoft nově vede Biljana Weber, SAP dočasně vede Ivo Kramoliš a Nessu nově šéfuje Petr Jiřikovský. Letos ředitele měnil i český Oracle.

Diskuze (45) Další článek: Profesionální web na pár kliknutí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,