Černobíle: Plusy a mínusy Google+

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 59

Názory k článku

avatar
18. 08. 2011 23:22

Pád MySpace kvůli Facebooku se nedá srovnávat s pádem Facebooku kvůli G+. Facebook byl od MySpace více odlišný než je od G+. Navíc na MySpace chodila jiná sorta lidí než na Facebook. A v době MySpace nebyly stamiliony lidí na žádné sociální síti. Nyní jsou, tak G+ nemůže brát čisté duše a uživatelé Facebooku nemají dostatečně pádné důvody pro přechod na G+.Někdo zmiňuje, že Facebook již připravuje své trojúhelníky, aby vrazil Googlu zbraň z ruky. Podle mě ne, protože Facebook má vlastní filozofii a trojúhelníky nechce. Google říká: "Pojďte, máme kruhy, nemusíte psát všem přátelům!"? Facebook odpovídá: "Zůstaňte, nemáme žádné kruhy, takže nemusíte složitě nic nastavovat, když chcete něco oznámit všem!" A lidi hned začnou přikyvovat, že Facebook má pravdu. Facebook nechce uzavírat uživatele do ohrádek, ale naopak otevřít je světu. Což vždy i veřejně prohlašovali.Takže argument, že G+ může převálcovat FB, protože FB převálcoval MySpace, nepřijímám.
A také nepřijímám argument, že kruhy jsou něco skvělého, kdy Facebooku stačí malé kouzlo zvané marketing a všichni budou chtít ze všech kruhů ven. Když FB byl vždy veřejněě proti kruhům, teď kvůli G+ nebudou otáčet takřka o 180°.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
09. 08. 2011 16:39

Pro mne je Google+ přesně tou službou, kterou jsem hledal. Chci dávat přátelům zprávy o tom, jak se mi daří (kde jsem byl na dovolené, že se mi narodilo dítě, že měním zaměstnání atd.), chci mít možnost ukázat některé informace jen někomu (fotky ze srazu školy by manželka vidět nemusela ) a chci mít možnost veřejně publikovat své názory ve stylu blogu. A rád bych, aby poskytovatel služby dokázal zaručit slušné zabezpečení. To vše Google+ splňuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 08. 2011 12:45

měli byste omezit názory ke článkům na 140 znaků, jak je to na twitteru

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 08. 2011 10:49

Drobna poznamka na okraj - Orkut neni koupeny, je to projekt vyvinuty v Google, puvodne v ramci slavnych 20% pracovniho casu, ktery smi (nebo smeli?) vyvojari stravit nad praci dle vlastniho zajmu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 08. 2011 02:06

Můj názor pevně stojí za Jakubem. A API v Androidu už je dávno což je cca 40% mobilních telefonů. Propojení přátel je vidět u každého profilu i společní přátelé tak nevím Honzo co jsi vlastně myslel. Ale jistě G+ určitě neosloví pubescentní hordu z FB (zaplať pánbůh). FB jsem vždy považoval za něco co mě ani trochu neláká. G+ mě oslovilo okamžitě. A BFU tlachající o ..... mě opravdu neberou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 08. 2011 12:16

MINUS u googlePLUS vidím v tom, že mi zase tříští sociální síť, pár kámošů se už vykašlalo na FB a mě to nutí používat dvě služby místo jedné (to samé u IM, naštěstí ICQ už můžu ignorovat, takže mi už většinou stačí Messenger, ale občas musim pustit skype), což mi docela vadí, neb mi jedna síť BOHATĚ stačila..
Teď abych hledal, kde to vlastně ten člověk je a když je na obou, kde nasdílel to, o co mám zájem, případně čtu duplicity..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 08. 2011 11:56

G+ má 25 mil uživatelů (reuters) Twitteru to trvalo 30 měsíců a Facebooku 3 roky (techradar)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 08. 2011 11:51

FB/G+ ucty nemam a twitter vubec nepouzivam. Da se s tim docela krasne zit :) To ze sem se o usamovi dozvedel vecer ze zprav nebo o novem SW/HW o den dva pozdeji diky RSS ctecce mi docela vyhovuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 08. 2011 10:24

Dost se mi líbí, jak Jakub Čížek uvádí ke každé funkci G+ funkční alternativu, která funguje a jsou tam lidé :)
Osobně mě nechávají soc. sítě chladným (FB jsem před časem zrušil a je to jedno z nejlepších rozhodnutí, co jsem na internetu udělal).A ještě přidám něco na odlehčení: https://lh3.googleusercontent.com/-ARFkRNlInmM/Th8uNVWeBVI/AAAAAAAAAGU/mvsC5bkpJZo/ShockBlast_Google_Plus%25281%2529.jpeg (obrázek, jestli se skryje konec adresy)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 08. 2011 10:14

Dvacet milionů uživatelů do začátku je pěkné číslo. To je, hlavne protoze uz tam vic lidi nechtej pustit . Je to zaroven i duvod, proc to tam tak trosku "hnije", protoze vsichni na svoje kamose cekaj .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 08. 2011 09:54

Naprosto souhlasím s Honzou Sedlákem, Google+ je ohrožení pro Twitter, nikoliv pro Facebook. Zkrátka lidi co do dneška pasivně přejímali krátké zprávy od dalších se přesunou sem. Zaprvé je to přece "super hyper úžasný Google" (tam žádný geek nemůže chybět, co na tom, že je google bude špehovat), zadruhé plusko umožní oproti Twitteru aspoň nějakou míru sociální interakce. Zkrátka se pár divných lidí přesune z jedné sítě na druhou, ale většina světa si toho ani nevšimne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 08. 2011 09:41

Několikrát jsem to již psal do jiných diskuzí. To že G+ osídlili geekové je logické vzhledem k systému pozvánek. Normální člověk si pozvánku shánět nebude... Zájem okolo G+ podle mne už trochu pomíjí a pokud Google svou službu mnohem více neotevře (tj. bez pozvánek, podpora API, firemní účty, základní mobilní aplikace), pak se obávám, že poměrně snadno by se mohlo stát, že svou šanci propásne. Zájem opadne a lidé si řeknou nemám G+ no a co, stejně tam nikdo není.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 08. 2011 09:15

Kličova vyhoda je že v kruhu můžu mit někoho kdo si mne nepřidal do přátel - neboli kruhů a sledovat jeho veřejne přispěvky a ty nasledně přeposilat lidem kteé mam třeba v kruhu ITZNÁMÍ.osobně po druhen FB netoužim,navic ja osobně můžu sdilet přispěvky ktere označim jako veřejne jednim kliknutim na FB a Gooogle+.
Služba není druhý FB to je absolutní a šilený omyl se kterým přešli novinaři,no kdo jinej....Že jo.
Jinak vzhledem k integraci google v androidovi je to myslim jasné,jednou z nejstahovanějších věcí je google+,až skončí testovaci období bude integrovanej uplně stejně jako napřiklad picassa,jinak spojení google googles namatkou a google plus vůbec nevypadá špatně....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 08. 2011 08:40

Na G+ se právě líbí, že ho zatím obsadili "geekové" a je to důvod, proč bych ho byl asi ochoten i používat. Poněkud mi vadí, že mi nefunguje mobilní verze. Do Google jsem zaregistrován skrze iDnes.cz, či možná přesněji Mafru, která se před časem rozhodli zkusit prorazit mezi portály a ke svému katalogu si outsorcovali email a další služby od Google. Na PC s tím nemám problém, ale Android se mi nepřipojí a nadává něco ve stylu, že administrátor domény si to nepřál ... .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
03. 08. 2011 07:50

Od googlu používám pouze vyhledávač a youtube a nehodlám na tom nic měnit. Jako email mám bezkonkurenční Hotmail, na fotky mám vlastní fotogalerii a na vyjádření svých názorů svůj blog (obojí na stejné adrese). Na Facebooku jsem kvůli pár lidem, na g+ jsem sice taky, ale nikoho tam neznám, z mých známých tam nikdo nechce (abych pravdu řekl, tak se ani nedivím ), navíc mi nejspíš stejně účet zruší, protože své skutečné jméno tam prostě neuvedu, kdo má právo ho znát ho už dávno zná a ostatní nemají nárok Myslím, že google+ je jen nafouknutá bublina, která zase hezky rychle splaskne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
? kroniak  |  03. 08. 2011 07:17

Ač geek, kloním se k Janu Sedlákovi, který víceméně potvrzuje můj názor, který jsem před časem psal na blogu (viz. http://www.premysl-vavrousek.cz/844670-google-plus-v-prax... ... ) Osobně nejsem ani na Twitteru, protože nemám potřebu nic publikovat veřejně (od toho mám blog) a vlastně teprve G+ mi ukázal, že je takto možné sledovat třeba nějaké známé lidi a jejich posty. Jenže právě tady je myslím kámen úrazu celého G+. Ta síť se sice tváří jako konkurence Facebooku, ale de facto je to mnohem více konkurence pávě Twitteru. Osadili ji geekové, kteří sice opěvují kruhy, ale přitom každý z nich sdílí se všemi veřejně, tak jako na Twitteru. Oproti Facebooku nemá G+ prakticky nic nového, co by v nějaké podobě nebylo i na FB (kruhy jso to samé co uživateslké skupiny, jen jsou více vidět, aj.), takže pokud nejste zapřísáhlí odpůrce Facebooku, pak vás tam vlastně nic netáhne. To spíše lidi pro které je omezením těch 140 znaků Twitteru to může táhnout, bo G+ mohou používat stejně, ale bez těchto omezení a navíc jim nabídne i služby navíc - možnost soukroméo sdílení jen s některými, integrované nahrávání fotek bez externích služeb, atd.Co pozoruji, tak bych řekl, že počáteční boom G+ již trochu opadl a postů už není tolik co třeba před dvěma týdny, kdy to každý geek nadšeně zkoušel. Ta služba si své místo najde, ale žeby nějak ohrozila FB si nemyslím. Ostatně to jaké přátele si vybírate na FB, či jak s tam nastavíte soukromí je čistě vaše věc a že to někdo neudělá a pak nadává, že se mu zobrazují příspěvky náctiletých a že má vše veřejné není chyba služby jako takové, ale toho, jak ji dotyčný používá. Ono, když na to přijde, netřeba ani dělit lidi do skupin - bohatě stačí, když si nastavíte účet pouze pro přátele a pak si také do přátel skutečně přidáte pouze reálné přátele a ne kdejakého Lojzu z Horní Dolní, atd.Navíc když většina uživatelů neřeší nějaké nastavení na FB, tak je asi těžko něco bude lákat na možnosti nastavení u G+, naopak jim to bude připadat složité. Subjektivně si navíc myslím, že možnosti nastavení jsou daleko lepší u FB, kde si lze skutečně podrobně nastavit co se komu bude zobrazovat, atd. U G+ jsem například nenašel možnost jak zakázat, aby si mě lidé nepřidávali do kruhů. Už mnoho lidí si mě přidalo a pak se mi zobrazuje že se mnou chtějí sdílet Ti a Ti - mě naprosto neznámí lidé. Přitom já stejně do veřejného streamu nic publikovat nebudu, takže nevím, nač by mě měl mít někdo v kruzích, když ode mě stejně neuvidí ani čárku. Možnost zakázat to a explicitně povolovat kdo mě může sledovat tu však není. A podobných věcí by se našlo více...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 08. 2011 01:09

Udelejte neco s tou mobilni verzi diskuzi! Rad bych reagoval na ten poltergeistuv blud a nemuzu... Tak tedy radsi dobrou noc a G+ zdar.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
? Lebik  |  03. 08. 2011 01:01
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor