Černá středa pro piráty: BSA se v Česku rozrostla o 12 nových členů

Kontroverzní protipirátská aliance BSA se v Česku rozrostla o dvanáct nových členů, v současné době tedy bude organizace vedle Microsoftu, Adobe a dalších firem, jejichž software se nejčastěji stává cílem pirátství, zastupovat mimo jiné také Corel, CyberLink, Quark nebo Quest Software.

„Díky podpoře nových členů se bude moci tuzemská BSA ještě více zaměřit na protipirátské kampaně a osvětovou činnost. Noví členové jsou důkazem, že se daří naplňovat náš hlavní cíl: snižování softwarového pirátství v Česku,“ komentoval událost Jan Hlaváč, tiskový mluvčí české pobočky BSA.

bsa1.png bsa2.png
Pokud potkáte tyto pány, raději zrušte letní dovolenou

Business Software Alliance dnes působí v 80 zemích světa a sdružuje několik desítek předních softwarových výrobců. Prakticky po celém světě se těší kritice za své pochybné postupy. U nás byl před bezmála osmi lety medializován případ s instruktážní videokazetou, na které byl zaznamenán fiktivní policejní zákrok v malé firmě. Podle BSA a analytické společnosti IDC se dnes v Česku používá 39 procent nelegálně pořízeného softwaru.

Diskuze (78) Další článek: Google: jak se v USA šíří virus chřipky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,