Technologie | Počítače

Cemtrex SmartDesk: stůl, který má v sobě počítač, tři monitory a další vychytávky

Cemtrex představil řešení „chytrého“ pracovního stolu, který obsahuje spoustu integrovaných technologií a hardwaru pro efektivní využití. Stůl Cemtrex SmartDesk je samozřejmě ergonomický a elektricky výškově nastavitelný. Uvnitř pak schovává integrovaný počítač s nejnovějšími procesory od Intelu (Coffee Lake) s grafikou Nvidia Quadro P620 nebo P1000, 16 GB paměti DDR4 a 256GB SSD (NVMe) nebo 1TB pevný disk.

Pevně umístěné jsou i tři 24palcové monitory s rozlišením Full HD, které jsou rozložené do rozšířeného oblouku. Monitory jsou navíc nejen dotykové, ale pomocí integrovaných senzorů Leap Motion lze ovládání nahradit gesty rukou. Lze se hádat, jestli je to ergonomické, ale pro specifické případy (třeba když pracujete ve stylu Tonyho Starka), to je použitelné.

Na pravé straně desky stolu se nachází místo, kde lze bezdrátově nabíjet podporovaný chytrý telefon (Qi v1.2.3, 5V/1A). Klávesnice je sice vybavená touchpadem, bohužel je rovněž pevně zabudovaná do konstrukce stolu, což není zrovna ergonomicky ideální. Stůl se rovněž chlubí kamerou s rozlišením 13 Mpx pro snadné skenování položených dokumentů a v miniaturním vysunovacím šuplíčku naleznete i bezdrátová sluchátka.

Nechybí integrovaná kamera pro videohovory (1080p@30), stereo reproduktory a mezi porty lze nalézt jeden USB-C, dva USB 3.0, dva USB 2.0, výstup na sluchátka a gigabitový ethernet. Celý stůl má hmotnost 54 kg. K dostání je v černé lesklé barvě a cena je stanovena na čtyři tisíce dolarů, tedy přibližně 100 tisíc korun.

Diskuze (6) Další článek: V pekingském metru budou před vstupem snímat otisky a skenovat tváře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,