CeBIT 2008: těšte se na novinkovou Emmu

Čekáme další smršť. Tentokrát nebudou lítat střechy, ale počítačové, softwarové a další IT novinky. Kde? No přece na CeBITu.

CeBIT je největším veletrhem zaměřeným na digitální technologie, komunikaci a IT obory. První ročník se konal v roce 1986 a od té doby se každé jaro sjíždí do německého Hannoveru oborníci i fandové informačních technologií, počítačů, spotřební elektroniky apod.

V minulém roce na CeBITu vystavovalo 6100 firem ze sedmdesáti zemí a na výstaviště přišlo 480 tisíc návštěvníků. Pro srovnání – Invex 2007 hostil 510 vystavovatelů, z toho bylo 117 zahraničních, a to z dvaceti různých států. Návštěvníků přišlo osmdesát tisíc. Zatímco na Invexu si pořadatelé vystačí se sedmi pavilony, na hannoverském výstavišti jich najdete 27.

01.JPG 02.JPG 03.JPG

Navštívit všechny expozice není zkrátka možné. Musíte si vždy dopředu naplánovat, co vás zajímá a program si rozepsat na počet dní, které máte k dispozici. Nejlepší je proto zaregistrovat se na webu veletrhu a zde si plán dopředu sestavit. Tištěný katalog vystavovatelů je tradičně velká „bichle“, která je nepříjemnou přítěží. Po přihlášení na stránkách veletrhu si návštěvnicí mohou stáhnout mnohem vhodnější elektronickou verzi katalogu do svého telefonu nebo komunikátoru.

Tip: sledujte zpravodajství z CeBITu na Živě.cz. Denně aktuální zprávy! Souhrn zpráv vždy najdete pod odkazem CeBIT 2008 v šedé liště na titulní straně:

Lista.jpg

Poznámka: zprávy z CeBITu jsou řazeny do „veletržní“ sekce našeho webu, kde shromažďujeme novinky ze všech důležitých veletrhů. Při průzkumu starších příspěvků tak narazíte na zprávy z nedávného CESu a můžete porovnávat, co který veletrh přinesl.

A ještě pro pořádek dodám: CeBIT se koná v termínu 4. – 9. března 2008 a veškeré informace o veletrhu dostanete na www.cebit.de.

České firmy na CeBITu

Na CeBITu se pravidelně setkáváme i se zástupci českých firem. A své stánky zde budou mít české firmy i letos. Bohužel jich bude jen dvacet, což je oproti minulým rokům poměrně nízké číslo. Kdo bude na CeBITu vystavovat si můžete prohlédnout níže:

Kudy a za kolik na CeBIT

CeBIT lze doporučit všem fandům moderní techniky jako vhodný tip na výlet. Přestože se do Hannoveru můžete dostat různými způsoby, s největší pravděpodobností použijete automobil. Letenky jsou beznadějně vyprodané, ale do vlaků byste se vejít měli.

Při cestě automobilem by vás mohla zajímat tato sekce na webu veletrhu. Najdete v ní detailní informace o cestě, směru, parkovištích a poplatcích. Na této stránce potom hledejte další potřebné informace pro návštěvníky.

Pokud v automobilu nemáte navigační systém, můžete pro plánování cesty využít třeba mapy Googlu. Na tomto odkazu najdete ideální trasu z Prahy do Hannoveru, až přímo k výstavišti. Je to 510 km a při dodržování pravidel silničního provozu počítejte s pěti a půl hodinou.

04.jpg 
Tudy...

V Hannoveru je novinkou tzv. emisní zóna v centru města, do které smí vjíždět pouze automobily se speciální známkou. O tu se nemusíte starat, pokud nebudete mít auto s německou SPZ, protože automobily s cizí poznávací značkou zatím známku mít nemusí.

Ceny vstupenek se liší podle doby jejich trvání a také způsobu, kterým si je objednáte:

  • denní vstupenka v předprodeji: 33 eur (828 Kč)
  • denní vstupenka na místě: 38 eur (953 Kč)
  • permanentka v předprodeji: 71 eur (1 781 Kč)
  • permanentka na místě: 81 eur (2 032 Kč)
  • zlevněná vstupenka (studenti – jen 8. a 9.3., postižení – všechny dny): 17 eur (426 Kč)

Lístky můžete koupit zde.

Nashledanou na CeBITu nebo u našeho zpravodajství!

Diskuze (3) Další článek: Elektronické noviny pro IT odborníky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,