CardWorks: Návrhy vizitek i pro úplné začátečníky

Chcete si vytvořit graficky pokročilou a profesionálně vypadající vizitku, přičemž nemáte čas, schopnosti nebo peníze na práci s náročnými grafickými programy? Zkuste CardWorks.

Jednoduchost, přívětivost, rychlost, efektivnost a bezplatnost. To jsou vlastnosti charakterizující program CardWorks určený pro tvorbu vizitek. Vytvoření takové vizitky je dílem okamžiku i pro méně znalé a zkušené uživatele, takže nevadí ani absence české lokalizace. Vše se děje pomocí snadné editace několika přednastavených šablon s určitými možnostmi jejich úprav a značnými možnostmi jejich vyplnění.

Vyplňování kolonek

Freewarový program je dílkem společnosti NCH Software, která má na svědomí dlouhou řadu bezplatných utilit různého užití. Z toho důvodu se uživatel setká během instalace CardWorks s nabídkou získání několika dalších tematicky blízkých programů a dnes již obligátní nástrojové lišty do prohlížeče. Po odškrtání (či zaškrtání) nabídky dojde k otevření hlavního okna aplikace, v němž jsou klíčové tři prvky – série kolonek určených k vyplnění, seznam vizitkových šablon a pole s náhledem výsledné podoby kartičky.

sshot-1.png
Nabídka instalace dalších programů.

Základem každé vizitky jsou samozřejmě na ní obsažené informace. Vyplnit zde můžete jméno, pracovní pozici, název společnosti, její motto, fyzickou adresu či sídlo, telefonní číslo, fax, e-mailový kontakt, webové stránky, logo firmy a dokonce i fotografii. Jakékoli úpravy těchto údajů budou ihned v reálném čase zobrazeny na náhledu vizitky. Tu si lze prohlížet jak zepředu, tak z její zadní strany.

sshot-2.png
Základní okno s náhledem na vizitku, šablony i vyplňovací kolonky.

Šablony a úpravy

Kromě údajů je na vizitce důležitá také její grafická podoba. Tu lze určit pomocí jedné z deseti základních šablon. Každá šablona nabízí jiné rozvržení, jiné grafické prvky a jiné umístění informací. Aby byla variabilita vyšší, lze si ještě vybrat z dalších jedenácti barevných variací oněch šablon. Komu by to nestačilo, může zavítat na webové stránky programu, kde nabídka celkem 23 bezplatně stažitelných návrhů.

sshot-3.png
Nabídka všech šablon na webu programu.

Jakmile máte návrh vizitky hotový, je ještě třeba jej dostat do reálné podoby. Jednou z variant je samozřejmě uložení celého projektu do speciálního formátu .CW. Pak už obligátní tisk a se shodným nastavením export do PDF. Upravit zde můžete velikost okrajů stránky, její velikost (formát) a vybrat se dá mezi tiskem předku vizitky, jejího spodku nebo obojího. V nastavení aplikace toho už příliš nenajdete, pouze výběr nejčastějších rozměrových formátů podle regionu (standardní, severoamerický, východoasijský), a to je už od CardWorks vše.

sshot-4.png
Takto vypadá finální návrh vizitek před tiskem, reps. exportem do PDF.

Diskuze (2) Další článek: AMD chce dodávat vlastní a levnější platformu pro tenké notebooky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,