Byznysový zápisník: Servisní centrum HTC bude v Brně, přijme stovky lidí

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Servisní středisko HTC pro Evropu bude v Brně, vyroste v průmyslovém areálu Černovická terasa. Firma tam má přibrat stovky nových zaměstnanců. Ve stejné oblasti působí třeba Honeywell, který tamní výzkumné a vývojové centrum nedávno rozšířil.

Strategický a velice důležitý dokument pro jednotný evropský digitální trh (digital single market) byl představen. Základní informace naleznete zde, další materiál je zde. Podrobnosti brzy v textu. Strategie řeší autorská práva, e-commerce, konec blokování a další oblasti.

Google kupuje firmu Timeful, cenu nesdělil. Timeful vytváří technologii pro chytřejší fungování kalendářů. To znamená, že by kalendář jednou mohl znát váš den a tomu se přizpůsobovat a sám navrhovat různá řešení. Timeful využívá machine learning a práci s daty. Google technologii postupně začlení do Gmailu a služeb okolo.

AVG Technologies kupuje společnost Privax. Ta vyrábí například populární VPN aplikaci HideMyAss (HMA!), kterou si předplácí 250 tisíc zákazníků. AVG tím posílí v mobilním zabezpečení a produkt integruje do AVG Zen. O kondici AVG v našem textu.

 

LTE datové přenosy v O2 Areně při mistrovství světa v hokeji lámou rekordy. Více na webu O2.

 

Microsoft umožní chod jeho cloudu Azure také v privátních datových centrech. Nový produkt se jmenuje Azure Stack a navazuje na dosavadní Azure Pack. Obsahuje stejné kusy kódu a aplikací (včetně softwarově definovaných věcí), jaké Redmond používá k chodu svého cloudu. Když tak napíšete jednu cloudovou aplikaci, poběží i ve vašem prostředí. Více o Stacku brzy.

Stále populárnější Docker má další konkurenci. Google, VMware, Red Hat a Apcera se připojily k podpoře kontejnerů „appc“ od CoreOS. Docker nedávno získal další investici ve výši 95 milionů dolarů a byl oceněn na miliardu dolarů. Více o této technologii v našem textu.

CzechInvest informuje o startupovém projektu Visegrádské čtyřky WE4Startups a popisuje setkání s investory v Silicon Valley. Zúčastnily se i české projekty Manta Tools, Brand Embassy Angelcam.

Aktuální vydání měsíčníku ZEN píše o firmě FEI, která v Brně vyrábí špičkové mikroskopy. Čtěte zde.

Ruská společnost Veeam Software oznámila další rekordní výsledky. Tržby meziročně narostly o 22 procent. Společnost se chce do roku 2018 dostat na roční tržby přesahující miliardu dolarů. Více o Veeamu v textu a rozhovoru se zakladatelem a šéfem Ratmirem Timashevem.

Rozhodla jsem se přestat ničit kariéru nadrženým startupistům je pěkný blogový příspěvek o jedné množině, která se motá v českém startupovém prostředí.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (5) Další článek: 16 bodů, které mají reformovat evropský internet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,