Byznysový zápisník: Michael Dell zvyšuje nabídku za odkup Dellu

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Michael Dell společně s investory zvýšil nabídku za odkup Dellu a jeho stažení z burzy. Nová nabídka za 1 akcii je o 10 centů vyšší, což by navýšilo hodnotu obchodu o 150 milionů dolarů. Michael Dell nyní bojuje s investorem Carlem Icahnem, jenž o Dell usiluje rovněž. Odkupní cena přesahuje 24 miliard dolarů.

Český telekomunikační úřad připravil dotazník pro firmy a podnikatele. Má zhodnotit to, v jakém stavu jsou zdejší internetové sítě nové generace (NGA). Stát aktuálně zvažuje podporu výstavby vysokorychlostních sítí, do které by mohly směřovat až miliardy korun získané z aukce mobilních kmitočtů.

Ministerstvo vnitra připravuje nový strategický dokument pro informační technologie a eGoverment. Počítá s výhledem do roku 2020 a jeho současná podoba je přístupná k připomínkám.

Jeden ze dvou šéfů softwarového obra SAP Jim Hagemann Snabe oznámil, že příští rok odstoupí ze své funkce a roli tak přenechá svému kolegovi Billu McDermottovi. Ten tak bude první americkým výkonným šéfem německé firmy v historii. McDermott a Snabe spolu SAPu vládnou od roku 2010, kdy vystřídali Léo Apothekera, který tehdy odešel na krátkou štaci do HP. Snabe je především technologickou částí firmy. Tu by po jeho přesunu měl zastat technologický šéf Vishal Sikka. Rozhovor se Snabem naleznete v našem článku.

Intel začne vyrábět specifické čipy pro velké zákazníky – už oznámil partnery jako eBay a Facebook. Podobné internetové společnosti si často staví vlastní hardware do datových center a čipy jsou jenom další krok v této činnosti. Ze strany Intelu je to prozíravý krok v době, kdy se přechází do cloudů a právě firmy s vlastním hardwarem získávají na důležitosti.

Dosavadní výkonný ředitel společnosti Juniper Networks Kevin Johnson po oznámení poslední kvartálních výsledků odstoupil ze své funkce. Jeho nástupce firma ještě nevybrala.

Symantec potvrdil propouštění řady zaměstnanců a jmenoval 5 nových manažerů na nejvyšší pozice. Je to součást rozsáhlé reorganizace, kterou společnosti spustila před několika měsíci.

Herní společnost Zynga opouští od svých dřívějších plánů se vstupem do světa internetového hazardu. Zdá se, že nový výkonný ředitel a dřívější hlava zábavní a herní divize Microsoftu Don Mattrick, začíná realizovat své plány a vize. Tvůrce facebookových her jako Mafia Wars nebo FarmVille se poslední měsíce potýká s krizí a hledá nové možnosti uplatnění.

Váš názor Další článek: Proč zahynul Google Reader? Poněvadž už nezajímal „L tým“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,