Byznysový zápisník: Léčba zabírá, HP se začíná zvedat

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Zdá se, že léčba, kterou Meg Whitman naordinovala HP, zabírá. Firma už ve druhém čtvrtletí za sebou překonala odhady analytiků a v tom posledním vykázala meziročně pokles tržeb pouze o jedno procento. Meziročně o čtyři procenta vyrostla divize koncových zařízení (PSG), zejména díky prodeji do firem. Whitman si pochvaluje, že sázka na více operačních systémů funguje. Firma se přestala soustředit pouze na Microsoft a vyrábí Chromebooky a mobilní zařízení s Androidem.

Intel vydal nové serverové čipy Xeon s označením E7v2, o kterých tvrdí, že jsou výborným nástrojem pro big data. Mají až 15 jader a dobře pracují s in-memory.

Ministerstvo vnitra předložilo k mezirezortnímu připomínkovému řízení dokument „Strategický rámec rozvoje eGovernmentu 2014+“. Projednán by měl být do konce února. Cílem je do roku 2020 vytvořit takové projekty, aby 85 procent podání (styku se státní správou) bylo možné realizovat elektronicky. Navazovat se má na datové schránky, Czech POINT, základní registry a podobně. Součástí jsou i plány na čerpání evropských dotací.

Ministr zemědělství Marian Jurečka zastavil pět IT tendrů za 600 milionů korun. Zároveň jmenoval nového náměstka pro IT, kterým bude dosavadní zaměstnanec Home Creditu Zdeněk Adamec.

Lidé z politických kruhů hlásí, že se po začlenění IT a internetu do programových priorit vlády rýsuje zajímavé koncepční řešení Rady vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost (RVKIS), která má být hlavním poradním a odborným orgánem pro tuto oblast. RVKIS fungoval i za Nečase, byl ale poměrně bezzubý. Silnější orgán už dříve smetla ze stolu ČSSD.

Na burzu se chystá kalifornská společnost A10 Networks, která by úpisem akcií chtěla získat 100 milionů dolarů. A10 pracuje zejména na technologií nazvané application delivery controller (ADC), což je součást síťové infrastruktury v datových centrech umožňující lepší doručování aplikací. V minulém týdnu dokumenty pro IPO vyplnila také firma Aerohive Networks vyrábějící bezdrátové přístupové body.

Přečtěte si na E15.cz:

Váš názor Další článek: Žebrovaný chladič, který ukrývá miniaturní počítač s Haswellem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,