Byznysový zápisník: HP kupuje Aruba Networks za tři miliardy dolarů

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Spekulace z minulého týdne se potvrdily a HP skutečně kupuje společnost Aruba Networks, celkem za tři miliardy dolarů. HP tak do svého portfolia získává silného a inovativního hráče v oblasti Wi-Fi sítí a bude mnohem více konkurovat Ciscu. Aruba ovládá 11,5 procenta WLAN trhu, HP doposud mělo 5,8 procenta. Cisco stále s téměř 49 procenty vede.

IBM za nespecifikovanou částku získala firmu AlchemyAPI. Ta se zabývá takzvaným „deep learningem“ a umělou inteligencí. AlchemyAPI bude integrována do Watsona a rozšíří počet a možnosti jeho API rozhraní.

„Firemní Dropbox“ Box.net koupil firmu Subspace. Její nástroje umožňují bezpečný přístup zaměstnanců k všemožným datům ve firemní síti.

Uber koupil společnost deCarta, která se zabývá mapovými službami a získané technologie a produkty tak logicky do přepravního a datového byznysu Uberu zapadnou.

Celosvětový trh s prodeji serverů v poslední roce vyrostl o dvě procenta na 14,5 miliardy dolarů (v tržbách), říká IDC. Největší podíl má HP (26,8 procenta), druhý je Dell (16,7). Lenovo díky odkupu serverové x86 divize IBM vyrostlo o více než 700 procent a obecně se čeká, jak výrazně v budoucnu do trhu promluví. Aktivní v této oblasti začíná být i v Česku.

Intel, Deutsche Telekom a Cisco spouští akcelerátor Challenge Up zaměřený na internet věcí, dostat se do něho mohou i české projekty. Cisco už je v podpoře startupů u nás aktivní delší dobu, investuje zde například skrze fond 3TS. Intel u nás působí skrze Intel Capital a Deutsche Telekom nabízí možnost účastnit se akcelerátoru hub:raum.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (1) Další článek: Ruský blog zveřejnil nové snímky prohlížeče Spartan

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,