Bývalá ředitelka Nest Labs a zakladatelka Google X začala pracovat pro Apple

Apple se v poslední době pouští do nových velkých projektů a to znamená, že se snaží i ve větší míře nabírat zaměstnance. Tim Cook se již v minulosti vyjádřil, že Apple přibližně každý měsíc kupuje nějakou menší společnost a to nejen kvůli technologiím, ale i kvalitním lidem.

Klepněte pro větší obrázekTentokrát se Applu podařilo získat poměrně zkušeného lídra, který nejen že založil legendární odnož Google X pro projekty s velkým a revolučním potenciálem do budoucna, ale byl také viceprezidentem pro Nest Labs. Nest už dnes patří pod Google a proslavil se především inteligentním termostatem.

Yoky Matsuoka se podílela na jeho vývoji a zkušenosti nabrala i v dalších technologických projektech z oblasti robotiky, strojového učení nebo neurovědy. V rámci Google X, který založila spolu s dalšími dvěma členy, se orientovala na projekty cílené na zdravotnický segment.

A právě kvůli této specializaci se nejspíše stala důležitou pro Apple, který ji najal pro projekty spojené se zdravím a lidským tělem. Apple se v této oblasti poslední dobou hodně angažuje, především po představení chytrých hodinek Watch. Pro sběr a analýzu zdravotnických dat Apple uvedl HealthKit, CareKit nebo ResearchKit a lze vidět jasný trend, který chce Apple do budoucna využít pro náskok oproti konkurenci. Yoky Matsuoka podle informací webu Fortune pracuje přímo pod Jeffem Williamsem (COO Applu).

Můžeme tak očekávat, že se brzy dočkáme i dalších novinek, jak v rámci dostupných aplikací a API, tak snad i hardwaru. Zatím je ale stále velkou neznámou druhá generace chytrých hodinek Watch, které by dle spekulací měly přinést větší samostatnost s podporou mobilní sítě a virtuální sim karty nebo nové typy senzorů. Prodeje první generace Apple neprozradil, pouze uvedl, že se jim vede lépe, než tomu bylo při uvedení prvního iPhonu.

Diskuze (3) Další článek: SharePoint 2016 novinky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,