Mobilní aplikace | Meteorologie | Počasí

Bude za 10 minut pršet? Aplikace AccuWeather nově předpovídá počasí s přesností na minutu

Krátce poté, co Apple koupil oblíbenou meteorologickou aplikaci Dark Sky, rozhodl o jejím ukončení na Androidu k 1. srpnu tohoto roku. Uživatelé tak mají posledních několik dnů. aby si našli odpovídající náhradu. Americký poskytovatel informací o počasí AccuWeather je chce přilákat předpovědí minutu po minutě.

Novinka je dostupná ve verzi 7.0 a vyšší, přičemž funkce MinuteCast je k dispozici od počátku tohoto týdne. Jejím cílem je poskytnout co nejpřesnější údaje o počasí pro danou lokalitu na následující dvě hodiny, informuje server Android Police.

Naprosto přesná předpověď

Minutová předpověď je prezentována formou kruhového ukazatele, ve kterém jsou zobrazovány informace o očekávaném dešti, sněhu, smíšených srážkách a náledí. AccuWeather vám například prozradí, že za deset minut začne pršet, přičemž déšť potrvá čtvrt hodiny.

Uvedená funkce je již bezmála tři měsíce součástí beta verze, do které se můžete v případě zájmu zapojit. Nyní se dostává do stabilního sestavení, kde kromě minutové předpovědi došlo i k dalším změnám v uživatelském rozhraní.

Nové je například ovládání, které se přesunulo do praktičtější pozice ve spodní liště, odkud lze přepínat mezi aktuální situací, hodinovou předpovědí na následujících 24 hodin a denní prognózou na další dva týdny. Faceliftu se dočkala také ikona aplikace.

Další novinky

V nastavení lze vybírat z několika grafických motivů: světlého, tmavého, nebo černého, případně je možné nechat aplikaci, aby se přizpůsobila systémovému nastavení. Změny se bohužel projeví pouze v postranní nabídce - zbytek rozhraní vizuálně odráží aktuální meteorologické podmínky a denní dobu.

Přepracovaná verze aplikace se postupně objevuje v Obchodě Play, odkud ji můžete instalovat zdarma. Pokud se chcete k novinkám dostat co nejdříve, můžete se zapojit do testování beta verze  nebo si stáhnout nejnovější instalační balíček ze serveru APK Mirror.

Diskuze (23) Další článek: Canon vidí budoucnost ve formátu HEIF, ale JPEG zatím ohrožený není

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,