BSA nabízí milion dolarů udavačům

Protipirátská organizace Business Software Alliance (BSA) nabízí až jeden milion dolarů každému, kdo udá svého zaměstnavatele využívajícího ilegální software. Celá nabídka má jediný háček: Postižená firma se musí s BSA v mimosoudním vyrovnání dohodnout na finančním odškodnení.

Podobný program již BSA vedla, nabízela však pouze dvousettisícovou odměnu. Přesto se jí podařilo vybrat na mimosoudních vyrovnáních přes dvaadvacet milionů dolarů. Kouzelné slůvko „až“ v praxi znamená, že při dohodnutém vyrovnání 100 000 dolarů dostane udavač 5 000 na ruku. Na milionovou odměnu dosáhne pouze v případě, že výše vyrovnání překročí patnáct milionů dolarů.

V souvislosti se svým novým programem odměn zahájila BSA i novou reklamní kampaň nazvanou příznačně „Blow the Whistle“, tedy „práskni (někoho)“. BSA tvrdí, že v USA je pirátských celých 21 % softwaru, což způsobuje jeho výrobcům ztráty dosahující sedmi miliard dolarů. BSA vyhrožuje, že společnosti využívající software bez vlastnictví patřičných licencí mohou být pokutovány částkou dosahující 150 000 dolarů za každou instalaci.

Zdroj: BetaNews

Diskuze (43) Další článek: V červnu nejvíce útočil červ Stration

Témata článku: , , , , , , , , ,