Brýle Meta SpaceGlasses: vidět svět jako Ironman

Podívejte se, jak reálně vypadá projekt brýlí pro rozšířenou realitu. Technologie ovládání v 3D prostředí známé jen ze sci-fi filmů se stává realitou.

Živě.cz z konference GTC v San Jose: Na konferenci GTC se nedozvíte jen informace o novinkách Nvidie, svoje projekty tu prezentuje řada firem z oblasti zpracování obrazu a výpočtů. O brýlích Meta SpaceGlasses jste už možná slyšeli, před časem zveřejnili jeji video konceptu, jak si představují, že to bude celé fungovat:

Vypadá to sice hezky, ale prodávat to chtějí už letos v září. Tak jaký je aktuální stav? Natočil jsem pro vás demo na GTC, kde dobře uvidíte obraz, který brýle doplňují do displejů před očima. Podstatné tady je i snímání rukou, aby se uživatelské rozhraní v 3D nevykreslilo, když jej mají zakrývat ruce. Díky tomu máte pocit, že se opravdu blížíte k tlačítku a poznáte, kdy jste už za ním.

A pokud vám bude celé toto prostředí připadat jako z helmy Ironmana, nejste daleko od pravdy. Pro Meta totiž navrhuje uživatelské rozhraní přímo autor UI prvků z filmových Ironmanů.

34729031

Aktuálně brýle SpaceGlasses vyžadují připojení k počítači, nebo alespoň rozměrnému přenosnému boxu, Miniaturizace tak tady ještě musí hodně zapracovat. Podobně i design brýlí nevypadá jako něco, s čím byste se nestyděli vyrazit na ulici. Přesto tam, kde se Google Glass omezuje na malé okénko vpravo nahoře, tady máte počítačové informace promítnuté do celého světa přímo před sebou.

Cestovní náklady redaktora na GTC hradí společnost Nvidia

Diskuze (5) Další článek: Project Tango: podívejte se na mobil budoucnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,