Poskytovatelé internetu | Wi-Fi

Britský operátor slibuje rychlou Wi-Fi i v kuchyni a na záchodě. Když to nesplní, uživatelům dá 100 liber

Britská společnost Virgin Media O2, třetí největší poskytovatel internetu v zemi, tento týden spustil „garantovanou Wi-Fi“. Uživatelům vedle výkonného kabelového modemu kombinovaného s Wi-Fi routerem přidělí až tři další access pointy spojené do jedné mesh sítě.

Cílem je pomocí dodatečných satelitů pokrýt všechny místnosti v bytě či domě tak, aby všude byla rychlost stahování alespoň 20 Mb/s. Aby firma těmto slibům dodala váhu, říká, že komu doma najde nějaké hluché místo s pomalejším bezdrátem, tomu zašle kredit v hodnotě 100 liber (2900 Kč) na čerpání služeb či nákup produktů.

Novinka je v ceně nejvyššího kabelového internetu s rychlostí 1 Gb/s a také u balíčků Volt kombinující pevný internet Virginu a mobilní síť O2. U pomalejších čistě internetových tarifů je garance za 8 liber (230 Kč) měsíčně, což můžeme chápat jako operativní leasing na stále aktuální meshovou Wi-Fi. Správu sítě i měření rychlost obstarává mobilní aplikace Virgin Media Connect.

Garantovaná rychlost Wi-Fi není v Británii žádnou novinkou, Virgin Media O2 ale slibuje nejvyšší rychlost a ještě k tomu zmíněnou kompenzaci, pokud ji nedosáhne. Vodafone, Wightfibre a TalkTalk garantují rychlost 10 Mb/s, Sky Broadband pak jen 3 Mb/s.

Diskuze (15) Další článek: Lenovo Glasses T1 vypadají jako sluneční brýle, ale umí nahradit počítačový monitor

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,