Windows 10 | Windows 7

Blíží se konec podpory Windows 7! Microsoft rozjíždí kampaň, abyste přešli na Desítky

Windows 7 čeká za rok a půl důležitý milník: 14. ledna 2020 bude ukončena rozšířená podpora tohoto operačního systému. Microsoft spolupracuje se svými partnery na tom, aby informovali uživatele o blížícím se konci, uvádí Windows Latest.

Cílem samozřejmě není pouze informovat, ale také přesvědčit zákazníky k dalším krokům. Logickým rozhodnutím by měla být aktualizace na Windows 10, což je aktuálně nejmodernější, a především nejbezpečnější verze, kterou Microsoft nabízí. V ideálním případě by uživatelé měli přejít na novější systém ještě před ukončením podpory toho starého.

„Je-li váš počítač a software starší než čtyři roky, je čas přejít se na nové zařízení s Windows 10. Moderní systémy Windows jsou levnější a rychlejší,“ uvedla vedoucí produktového marketingu Louisa Sadler Gauthier.

Informační kampaň, přesvědčující k přechodu z Windows 7 na „desítky“, není úplnou novinkou. Microsoft podobně přesvědčoval uživatele už v roce 2015, kdy byly Windows 10 novinkou. Její součástí bylo video, shrnující 10 důvodů, proč přejít ze starší verze na novou.

Podívejte se na „motivační“ video Microsoftu:

Přesvědčit uživatele k přechodu na poslední verzi Windows nebude jednoduché. Dle analytických dat NetMarketShare byly Windows 7 v červnu tohoto roku s téměř 42% zastoupením nejpoužívanějším desktopovým systémem.

Windows 10 proti tomu běžely na necelých 32 % počítačů. Zatímco „sedmičky“ ztratily proti stejnému období roku loňského roku 3,01 procentního bodu, Windows 10 si polepšily o 5,29 procentního bodu.

Zastoupení verzí systému Windows na desktopech
Zastoupení verzí systému Windows na desktopech

Kampaň, upozorňující na blížící se konec podpory Windows 7, začne nyní a bude pokračovat až do konce roku. Je pravděpodobné, že uživatelé, kteří si nejsou vědomi termínu ukončení podpory, začnou jejím vlivem upgradovat na Windows 10.

Od roku 2019 má být kampaň ještě o něco důraznější a naléhavější. Lze předpokládat, že uživatelská základna Windows 7 nakonec „spadne“ pod Windows 10, ale „sedmičky“ budou i nadále jednou z nejdůležitějších platforem pro desktopy.

Diskuze (138) Další článek: Dnes nás čeká nejdelší zatmění Měsíce v tomto století

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,