Black Friday | E-shopy

Black Friday: Hledáme nejlepší slevy na počítače a elektroniku

  • Černý pátek znamená hromadu slev napříč internetem
  • Průběžně aktualizovaný přehled vám ukáže, kde všude jsou výhodné nabídky počítačů a elektroniky
  • Pozor, ne všechny akce jsou výhodné!

Black Friday neboli Černý pátek je den plný slev. Této americké tradice (více info zde) se v posledních letech ve velkém chytily i české e-shopy a pořádají nákupní žně plné slev. Na Živě.cz proto budeme v tento den průběžně sledovat nejzajímavější nabídky počítačů a jiné příbuzné elektroniky.

Ačkoli akce spojené s Black Friday mnohdy odstartovaly už s týdenním předstihem, to hlavní přijde až na samotný Černý pátek, tedy v pátek 25. listopadu.

Tipy na zajímavé slevy v rámci Black Friday budeme průběžně zapisovat níže. Najdete zde tipy na obchody se zvýhodněnými nabídkami i konkrétní produkty.

Kolegové dnes sledují také slevy počítačových her a mobilů


eBay

Také na největším světovém tržišti jsou slevy. Je jich obrovské množství, každý dílčí prodejce zde může mít svou zvláštní nabídku. Překážkou mohou být pro někoho komplikace s doručením fyzického zboží ze zahraničí, nicméně třeba u takové digitální poukázky na iTunes vám to může být jedno.

963062185
Na eBay najdete všechno možné, třeba i takovéto digitální zboží

Aplikace a služby

Slevy nejsou jen v obchodech, ale najdete je také u různých služeb. Máte-li nějakou oblíbenou, podívejte se, jestli třeba dneska nenabízí výhodnější předplatné. Tady je pár tipů:

  • Feedly (RSS čtečka, 30% sleva verze Pro)
  • Wedos (hosting, 90% na webhosting NoLimit; 5 Kč za EU doménu)
  • AccuRanker (sledování klíčových slov, 50% sleva)
  • Supraphonline (online hudba, 50% sleva na 50 alb)
  • PureVPN (VPN klient, 79% při předplatném na dva roky)

iStores

Také tento Apple Premium Reseller (ostatní už jsou zmíněni níže) nabízí slevu. Konkrétně 10 % na iPhony 6s/SE, Macy, iPady a příslušenství.

Adobe

Také Adobe dnes nabízí slevu. Konkrétně 20%. Pro jednotlivce i firmy.

CyberLink

Tento tvůrce softwaru nabízí slevy v podstatě pořád nějaké. Ale teď se hodí zbystřit, protože nedávno vydal povedený střihový program PowerDirector v nové verzi 15 a v rámci Black Friday je ke koupi za 81 Eur (2 180 Kč) v pokročilé verzi Ultimate (standardní sleva je na 89,90 €, kódem se pak snižuje ještě o 10%).

DealExtreme

U nás docela oblíbený čínský e-shop s elektronikou DX.com dnes nabízí mimořádné slevy. Ale pozor, po zkušenosti z minulých let víme, že Deal Extreme má před Vánoci delší dodací lhůty a objednávat dnes dárky by byl docela risk.

783400985
Černý pátek na DealExtremu

Netatmo

Chytré meteostanice Netatmo a veškeré příslušenství k nim je dnes o 25% levnější.

Amazon.de

Black Friday samozřejmě zachvátil celý Amazon, ale za vypíchnutí stojí zejména ten Německý, který aktuálně posílá objednávky cca nad 1050 Kč do Česka zdarma. Nabídku už má sice na webu týden, ale dnes startují ty největší lákadla.

Softcom

Jeden z tradičních e-shopů s hardwarem. V rámci Black Friday nabízí průřez nabídkou od procesorů po fototechniku...

iWant

Premium Reseller značky Apple, který dnes nabízí slevu jen na příslušenství. Ale je to nezanedbatelných 15 % a platí napříč sortimentem.

iSetos

Další z premium resellerů Applu dnes nabízí slevu 7 %. Není to žádné terno, ale zato to platí na všechno kromě iPhonů 7 a 7 Plus.

iStyle

Premium Reseller značky Apple se dnes docela vytáhl, nabízí atraktivní slevy na počítače, telefony i tablety. Třeba iPady Pro nabízí se slevou až 8 800 Kč.

882464859
Pokud chcete něco od Applu, nakupte dneska v iStylu a ušetříte

AliExpress.com

Nezapomínejte na daleký východ. Tam si sice odbyly to hlavní cenové šílenství už 11. listopadu, ale čínské obchody cílí globálně a připravily nabídku i na Black Friday. Největší AleiExpress samozřejmě také.

Ale pozor, zboží dnes objednané už vám nemusí dorazit do Vánoc. Obvyklá doba dodání je 3-4 týdny, takže teoreticky by to vyjít mohlo, ale nespoléhejte na to.

Apple.cz

Oficiální internetový obchod Applu vždy nabídku Black Friday nabízel, letos však nenabízí klasickou slevu, nýbrž peníze zpět formou dárkové karty. Tu pak můžete utratit opět jen na Apple.cz. Vrácené peníze představují slevu většinou v rozmezí 10-15%. Například při nákupu iPadu je to 2 500 Kč, u MacBooků 3 750 Kč. Za to už se nějaké zajímavé příslušenství vybrat dá.

Exasoft.cz

Exasoft láká na „skutečné slevy“, ty se ale i zde ověřujte. Nehraje se tu na procenta a škrtání imaginárních původních cen, takže je nabídka přehlednější a méně zkreslující. Do nabídky se zde dostaly například i stolní počítače a pokud chcete solidní značkový kancelářský stroj, třeba Lenovo Desktop S500 za deset tisíc nebude špatná volba.

53286425
Nabídka Exasoftu - žádné škrtání cen a nálepky s procenty

Electro World

Nabídka Black Friday je napříč spotřební elektronikou, počítačů se týká ale jen okrajově. Všude se objevující zlevněný Playstation 4 zde mají ještě o stovku levnější, než je obvyklé u většiny konkurence.

Euronics

Prodejce elektroniky známý spíše svými kamennými prodejnami má nabídku Black Friday i na webu a najdete tam zajímavé kousky. Například volant Logitech G29 za 6 999 Kč je skutečně dobrý kup.

515708149
Euronics, to nejsou jen ledničky a pračky. Najdete tu i počítače.

Kasa.cz

Kasa rozsahem nabídky překvapila, ale opět připomínáme - slevy je nutné ověřovat. Většinou najdete podobné ceny i jinde a v reálu je nabídka výhodnější jen o pár jednotek procent. Není to ale jen případ Kasy, situace je ve většině obchodů podobná. Kasa to vylepšuje dárky, k většině notebooků dostanete voucher na skin ze Skinzone a 3 úsporné LED žárovky.

136138292
Kasa se do propagace nabídky pořádně obula

Datart.cz

Černý pátek je v Datartu nazvaný rovnou jako Černý týden, ale slevy se týkají spíše spotřební elektroniky či mobilů. Pokud jste příznivci Windows 10 Mobile, tak ze doporučení stojí Acer Liquid Jade Primo. Telefon se špičkovým hardwarem za sedm tisíc.

Mironet.cz

Na úvodní stránce Black Friday u Mironetu nenajdete klasické přeškrtnuté ceny s uvedením procent slevy, jsou vidět jen ty koncové. A to je vlastně dobře, nebude vás to při výběru mást a ovlivňovat. Tuto imaginární slevu vypočítanou z kdysi původní částky, se kterou přišel produkt na trh, se ale při kliknutí na konkrétní produkt stejně dozvíte. Za zmínku stojí třeba notebook Asus ZenBook UX305UA s Core i7, 8GB RAM a 512GB SSD za 23 tisíc, přičemž dostanete i praktickou externí vypalovačku.

948204953
Na úvodní stránce Mironetu se na přeškrtnuté ceny a procenta nehraje

Alfa.cz

Alfa je ideální obchod pro ty, kteří už nechtějí Black Friday ani slyšet. Žádnou takovou akci totiž nenabízí. Co je ale paradoxní, že nabízí i bez nálepky černého pátku totožné ceny jako sesterská TSBohemia.

4377413 908288308
U Alfy je to prostě jen běžná sleva, která nestojí za nějaké velké fanfáry, u TSBohemie stejný produkt získal hned tři nálepky: „Speciální nabídka“, „Black Friday“ a „-23%"

TSBohemia.cz

Obchod s hardwarem i další elektronikou nabízí ve slevě mix zboží od USB kabelu za 39 Kč až po notebooky a televize. Jako v jiných e-shopech, i tady se udávají jako původní ceny ty, se kterými zboží oficiálně vstupovalo na trh. Reálná sleva oproti předchozím běžným cenám se odhadem pohybuje kolem 10%. Jako tip s vyšší selvou můžeme vybrat například značkový batoh Dicota pro 14-15,6" notebook za 759 Kč.

90893417
TSBohemia nabízí hodně pestrý mix zlevněného zboží. V nabídce se objevuje překvapivé množství routerů.

CZC.cz

Tradiční český počítačový e-shop si nejzajímavější slevy nechává na pátek, ale s Black Friday začal už dříve. Pokud vás třeba mrzí, že jste nestihli koupit PlayStation 4 Slim na Alze (tam je již vyprodaný), na CZC.cz ho máte za stejnou akční cenu a ještě s hrou Uncharted 4 zdarma.

259601590
Na CZC.cz je nabídka zboží z pohledu našeho oboru zájmu velmi atraktivní. Najdeme tu počítače, hardwarové komponenty, mobily i další elektroniku. Slevy jsou tu většinou „opravdové“ - kup je i v porovnání s jinými e-shopy o něco výhodnější

Zajímavých kousků se tady najde víc, například překlápěcí notebook Lenovo Yoga 500 v solidní konfiguraci za 14 tisíc, nebo grafika RX 460 v edici ROG Strix od Asusu jen za 3 499 Kč.

Mall.cz

Další velikán - Mall.cz. Také v tomto obchoďáku najdeme notebooky, herní konzole a jinou elektroniku v černopáteční slevě. Také zde akce začala už s předstihem, ale hlavní várka je přislíbena na pátek. Teď zaujal například notebook Acer Aspire ES14 (NX.GGMEC.006) s cenou zatlačenou pod pět tisíc. Sleva je v reálu cca 10%, ale při dnešních maržích levných notebooků je i to malý zázrak .

870152882
Mall.cz začal už s předstihem a některé produkty už vyprodal. To nejzajímavější má ale přijít v pátek.

Alza.cz

Začněme tím největším a nejhlasitějším e-shopem u nás. Alza.cz nabídku Black Friday spustila už s týdenním předstihem. Očekáváme, že největší „špeky“ si nechá na pátek, ale je fakt, že některé zajímavé položky už má teď vyprodané.

203345291
Alza začala týden dopředu. Některé zajímavé položky, jako například grafika RX 480 od Gigabytu nebo Playstation 4, už jsou vyprodané

Pozor, některé slevy nejsou tak úplně slevy. Například notebook ASUS ZenBook UX303UA-C4024T nabízený za 21 990 Kč koupíte za stejnou cenu i na TS Bohemia či jinde. Na druhou stranu virtuální realitu HTC Vive teď jinde v Česku levněji zřejmě nekoupíte. Zajímavé slevy se tedy najdou, ale vyplatí se ověřovat.

Heureka.cz

Přehled slev začněme tam, kde asi výhodné ceny hledáte průběžně – ve srovnávači cen Heureka. Ta na adrese vyprodej.heureka.cz připravila stránku se skutečně zlevněnými produkty. Srovnávač těží z databáze včetně historie cen a snadno tak odhalí produkty, které byly před Black Friday zdraženy, aby mohly být následně uváděny jako zlevněné.

814041276
Black Friday na Heurece: přehled zboží, u kterého se skutečně pohla cena dolů

Jak ještě více ušetřit: nechte si vrátit peníze

Při nákupu na internetu můžete získat ještě další slevu na již zlevněné zboží. Umožňují to služby poskytující tzv. cashback za nákupy jako například PlnáPeněženka.cz, VratnéPeníze.cz nebo Získejte.cz.

733312191
V mnoha e-shopech můžete k jejich slevám získat ještě další procenta, stačí využít některou ze služeb pro CashBack. Využít je můžete v řadě e-shopů, včetně Mall.cz nebo třeba i na čínském AliExpressu. Stačí se zaregistrovat a kliknout na odkaz do daného obchodu.

V principu je to provize, kterou provozovatelé e-shopů platí provozovatelům jiných webů za to, že do obchodu skrze banner apod. přivedou zákazníky (tzv. affiliate systém). Tyto služby fungují právě na principu těchto provizí. Když do obchodu přistoupíte z některé z těchto služeb, získají za váš nákup provizi od obchodníka a o tu se s vámi podělí. Pro vás to znamená leckdy několik procent z ceny zboží vrácených zpět. Vzhledem k tomu, že se dá takto nakupovat v mnoha obchodech, vrácené peníze se docela rychle nasčítají v zajímavé částky.

Služby vyplácí peníze zpět nejdříve po uplynutí 14denní lhůty na vrácení zboží, systém tedy nelze obcházet

Po čem koukat?

Nejdříve se nechte inspirovat, po čem se v obchodech vyplatí koukat. S kolegy z ostatních redakcí technicky zaměřených webů našeho vydavatelství připravujeme přehled nejzajímavějších produktů v jednotlivých kategoriích - články připravujeme postupně, ale už jich 10 vyšlo včetně tipů na levné notebooky do 10 tisíc a notebooky střední třídy do 20 tisíc:

Diskuze (27) Další článek: Tesla se SolarCity provozuje celý ostrov Tau pouze pomocí solárních panelů a vlastních baterií Powerpack

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,