Halving bitcoinu se blíží. Těžařům klesnou odměny, ale investoři jsou ve střehu

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 84

Názory k článku

10. 05. 2020 09:19

Pump and dump je forma podvodu s cennými papiermi, ktorá spočíva v umelom nafúknutí ceny vlastnených akcií prostredníctvom falošných a zavádzajúcich pozitívnych vyhlásení s cieľom dobre predať lacno nakúpené akcie za vyššiu cenu. V momente, keď sa zbavia nadhodnotených akcií, cena klesne a investori prídu o peniaze. Túto schému využíva aj BTC.Analyzou dat bolo potvrdene ze jediný anonymný manipulátor spôsobil, že sa bitcoiny pred dvoma rokmi obchodovali za 20 000 dolárov. S výskumom prišli profesori financií John Griffin a Amin Shams z Texaskej univerzity a Ohio State University.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 02. 2020 15:39

Podle mě je jeden z největších problému bitcoinu jeho deflační potenciál. To že někdo ztratí svoje soukromé klíče k peněžence se bude stávat furt a počet použitelných bitcoinů půjde v dlouhém časovém horizontu k nule.
Kdyby existoval nějaký mechanizmus, jak ztracené bitcoiny vracet zpátky do oběhu, tak by to pomohlo jeho použitelnosti. Třeba kdyby se například bitcoiny z více jak 10 let nepoužité peněženky znovu vrátili na odměny těžařů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 02. 2020 10:34

Kryp­to­me­na se mů­že pro­hla­šo­vat za ile­gal­ni stej­ně, ja­ko se mů­že při­hlá­sit za ile­gál­ní pří­má smě­na za zla­to. Co pak? Nad kryp­to­me­nou ne­má stat ani ni­kdo na ko­ho si vzpo­me­ne­te žád­nou moc! Zad­nou! BTC se ne­dá vy­pnout, ne­dá se za­blo­ko­vat, ne­dá se do­hle­dat... Stej­ne, ja­ko kdyz sme­nim se sou­se­dem vy­pes­t­o­va­na ja­bl­ka za hrus­ky, stej­ne tak to mu­zu ide­lat s kryp­to­me­nou. Kryp­to­me­na ne­ma re­gu­la­ci, ne­e­xis­tu­je nad ni kon­t­ro­la, ne­ni do­hle­da­tel­na. V pod­sta­te je v tom­to BTC "lep­si" nez zla­to. Zla­to se při smě­ně ne­dá dob­ře dě­lit, za sní­tek zla­ta si ro­h­lik ne­kou­pim. Kryp­to se dá dě­lit vel­mi jem­ně. Zla­to ti mu­zou ukrast, kryp­to­me­nu ne. Btc ma jed­not­nac­ne da­ny po­cet min­ci, kte­re se ne­da­ji roz­mno­zit, do­tisk­nout, oko­pi­ro­vat. U zla­ta je te­o­re­tic­ka moz­nost ob­je­ve­ni vel­ke­ho mno­z­st­vi a tím po­kles je­ho hod­no­ty, u btc je to­to vy­lou­če­né z prin­ci­pu . Ne­chci sni­zo­vat vy­znam zla­ta, to vu­bec ne. Ce­lym lid­stvem by­lo ove­re­no, ze zla­to (a strib­ro) je je­din­ny uni­ver­sal­ni pr­vek, kte­ry mel, ma a bu­de mit svou hod­no­tu, kte­ra je na ce­lem sve­te vzdy vsu­de stej­na a uni­ver­zal­ni. Nic­me­ne kryp­to­me­na je z to­ho­to po­hle­du vel­mi po­dob­ná a se spous­tou vy­hod, ja­ko je přes­ně dě­le­ní, oka­mži­té po­si­la­ni "zdar­ma" skrz ce­lý svět, a dal­si, kte­re jsem zmi­nil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
31. 01. 2020 12:51

Ať si každej cpe prachy do čeho chce, je to každého věc ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2020 10:42

Nacpat prachy do bitcoinu bylo jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě. Nemám děti, pracuji, mám přítelkyni. Ideální scénář. Pokud máte hypotéku, rovnou na to zapomeňte a radši ji nejdříve splaťte, než do něj budete cpát úspory.
Vynucené používání koruny a eura nutně naznačuje, že to je nejhorší varianta, kde mít peníze, proto každý kdo chce uchovat své úspory, je strká do pozemků, akcií, fondů, umění, zlata a podobně, protože COKOLI je lepší než věřit bankám a zejména centrální bance.Bitcoin má oproti všem jasnou výhodu a to je nekonfiskovatelnost. Nikdo vám ho nemůže ukrást, pokud ho držíte na vlastní peněžence. Ani soud, ani vláda, nikdo. Obraz, zlato, pozemek, úspory v bance vám seberou při prvním větším průseru. S bitcoinem projdete za hranice a vyberete si v prvním BTM hotovost, nebo s ním zaplatíte přímo. Neukradnutelné peníze.Dnes vidím spíše více nebezpečné bitcoin nemít, než v něm mít nějaké drobné peníze, nebo celoživotní úspory. Bitcoin prošel úspěšně 11. letým testem a přes všechn hatery se převalil jako tsunami. Dnes se k němu neustále mají potřebu vyjadřovat centrální banky, že to nejsou peníze. Zajímavé, vždyť to je jen programátorská hříčka vytvořená za jedno odpoledne. Jak může taková věc podkopávat důvěru v celý tak robustní finanční systém?Když vydržíte vidět své portfolio krvácet maximálně 4 roky (doba jednoho halvingu, vždy na něm vyděláte. Ani za 100 let vám nikdo na ulici nedá 1000 bitcoinů. Je až příliš vzácný na to, aby ztratil hodnotu tak, jak si někteří představují. Krátkodobě klidně 80% (rok, dva), dlouhodobě jenom roste nahoru díky skutečnosti, že skutečná inflace peněz Money Supply M2 je 7-8% ročně a ne 3%, jak se snaží tvářit centrální banka. Centrální banky s ním nemohou jakkoli bojovat. Umí jenom tisknout prachy při každé příležitosti. Okrádají každého, komu se nezvyšuje výplata o více jak 8% ročně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (31)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
31. 01. 2020 08:02

Jj, každý den si několik desítek tisíc lidí uvědomí, že držet peníze na kterých je inflace 3% v bance kde na ně dostanete úrok 0,2% je prostě nesmysl. Bitcoin má po halvingu inflaci 1,8% (za 4 roky bude 0,9%) a navíc když máte bitcoin uložený u Celsius network, Blockfi apod. tak dostanete úrok 4-6%.banky a jejich dolování hodnoty ze zákazníka skončilo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (17)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2020 18:56

Udělal jsem tedy dobře, že jsem všechny neutratil, nechal jsem si rozumnou rezervu zakoupených (z hecu a nevěřil jsem ve zhodnocení, netajím) mezi lety 2010 - 11, kdy o ně byl pramalý zájem. Netěžil jsem a nebudu, jednak je to pro jednotlivce neekonomické a dnes především brutálně neekologické. V podstatě jsem BTC ani nikdy nepovažoval za investici, ale pouze za elektronické oběživo - platidlo. Až další roky od nákupu ukázaly, že není moudré hned všechny pustit za hlouposti.
Poznámka: Vidím, že ne všem dojde smysl mého příspěvku. Tak je v něm docela patrné varování pro každého, kdo by chtěl dnes investovat tisíce $ za BTC jako investici, kdy následně může o své pracně našetřené prostředky přijít. Já jsem kdysi při investici pár desítek $ za BTC s výdělkem ani nepočítal, takže kdyby se celý projekt položil, čert vem těch pár šestáků. Zbytek je na každém jak se zachová, dnes se naštěstí může každý rozhodovat sám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (22)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor