Bing v Americe předčil Yahoo!, Google stále neohrožen

Podle nejnovějších statistik analytiků z The Nielsen Company zaznamenal nový vyhledávač Microsoftu solidní nárůst amerických uživatelů, meziročně si polepšil o 30 %. Že by ale ohrozil pozici Googlu? To ani náhodou, Bing uživatele postupně přebírá od Yahoo a AOL. Google si stabilně drží téměř dvoutřetinový podíl v americkém vyhledávání, celosvětově je na tom pochopitelně ještě lépe. Právě v Americe se ale vyplatí sledovat vývoj podílu Bingu, protože v případě úspěchu by se Microsoft pokusil zabodovat i celosvětově.

Internetové vyhledávače v USA, srpen 2010
Pořadívyhledávačpodílmeziroční změna
1Google65.1%1%
2Bing13.9%30%
3Yahoo!13.1%-18%
4Ask.com2.1%24%
5AOL2.0%-37%

Bing měl před rokem v Americe podíl 10,7%, nyní má 13,9%, podíl Yahoo! mezitím naopak poklesl ze 16% na 13,1%. Je trochu paradoxní, že Bing získává uživatele de facto ze svého, protože od loňského roku přešlo Yahoo! na vyhledávácí technologii Microsoftu výměnou za správu reklamního prostoru. Je ale celkem pochopitelné, že když už uživatelé vyhledávají prostřednictvím Bingu na Yahoo!, tak časem přejdou k originálu. A Microsoft může být nakonec rád, že má více uživatelů přímo pod svými křídly.

Bing.jpg

Jak ale dosáhnout na Google? To bude mít Microsoft ještě hodně těžké a jak vidno, nějakou účinnou zbraň zatím nenalezl. Kdoví, třeba se uživatelům zalíbí jeho nová verze vyhledávače Bing postavená na HTML 5.

Diskuze (12) Další článek: Kingston nabízí desetkrát rychlejší flashdisk, díky USB 3.0

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,