Bill Gates vysvětlil, proč dává přednost Androidu. Ale ani iPhone pro něj není tabu

V debatě na Clubhousu prozradil Bill Gates, proč dává přednost Androidu před iPhonem. Především jde o větší flexibilitu a hladší integraci systému se službami od Microsoftu, které zakladatel této firmy používá. Připomněl, že mnozí výrobci appky od Microsoftu předinstalují a integrují do svých nadstaveb, což jejich používání usnadňuje. Zároveň je však nutné dodat, že použil slovo „primárně“ a rozhovor probíhal v aplikaci, které je zatím jen na platformě Apple iOS.

„Protože si rád udržuji přehled, často si hraji i s iPhony, ale telefon, který nosím v kapse, běží na Androidu,“ vysvětluje Gates.

Rozhovor vedl novinář Andrew Ross Sorkin (CNBC, New York Times) a kromě Billa Gatese se účastnil i spoluzakladatel sítě Clubhouse Paul Davidson. Ač šlo primárně o Gatesovu knihu o klimatických změnách, nevyhnutelně došlo i na technologická témata. Davidson mj. řekl, že přinést Clubhouse na Android je jejich absolutní priorita.

Ačkoliv Gates už není tak úzce spojený s Microsoftem, náklonost k Androidu je vidět i zde. Microsoft spolupracuje s Googlem na vývoji Androidu a v nedávné minulosti zaujal dalším pokusem o vlastní smartphone. Dvoudisplejová skládačka Surface Duo běží na upravené verzi Androidu, ale zatím to ani tentokrát na velký úspěch nevypadá.

Via The Independent

Diskuze (97) Další článek: Realme se chlubí 108MPx foťákem. Mobil k němu přidá za tři týdny

Témata článku: Microsoft, , , , , Spoluzakladatel, New York Times, Tabu, Clubhous, Klima, Přednost, CNB, Apple IOS, CNBC, Aplikace, Pro +,