Bill Gates | Evropská unie | Politika

Bill Gates se setkal s Andrejem Babišem. Jednali o politice, financování podpory vědy a výzkumu a rozvojové pomoci

Spoluzakladatel Microsoftu, technologický vizionář, filantrop a dlouho nejbohatší muž planety Bill Gates se setkal s českým premiérem Andrejem Babišem. Schůzka proběhla ve čtvrtek v Bruselu a zúčastnilo se jí ještě několik dalších premiérů zemí Evropské unie, upozornil web Aktuálně.cz.

Schůzku inicioval sám Bill Gates skrze svou charitativní nadaci Bill & Melinda Gates Foundation. Důvodu k setkání a diskuzi se nabízí hned několik, stěžejním tématem by ale měla být pomoc Africe.

V této oblasti už se Bill Gates se svou nadací dlouhé roky silně angažuje a nyní se nachází společnou řeč s EU. Ta chudým africkým regionům rovněž dlouhodobě pomáhá, ale aktuálně tato problematika nabrala i druhotný rozměr, protože zlepšení podmínek v Africe by mohlo snížit ekonomicky motivovanou migraci z Afriky do Evropy. A to je teď silné politické téma.

Konkrétně by měl Bill Gates finančně přispět do projektu iniciovaném EU, který se zaměřuje na zlepšení zdravotní péče v chudých afrických regionech.

Na plánované schůzce by se mělo dostat i k tématu digitalizace státní správy. Spoluzakladatel Microsoftu si stále udržuje velmi dobrý přehled o technologickém světě a v minulosti se již několikrát prokázal jako dobrý vizionář. Proto doufáme, že bude český premiér obzvlášť pozorně naslouchat. V Česku to i přes aktuální snahy s Portálem občana totiž stále není ono.

Ačkoli se dnes Bill Gates věnuje především své nadaci, zůstává významnou osobností počítačového světa. A vzhledem k jeho vytíženému programu a prioritám je setkání s nějakým českým zástupcem velmi vzácné. Proto na něj upozorňujeme. Bill Gates v minulosti Českou republiku i přímo navštívil, a to hned čtyřikrát. Největší sláva to byla v roce 1994, kdy přijel navštívit brněnský veletrh Invex.

Diskuze (40) Další článek: První testy karty GeForce RTX 2070 ukazují výkon těsně nad GTX 1080

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,