AVG LinkScanner: Ochrana před nebezpečnými stránkami zcela zdarma

Společnost AVG Technologies dnes uvolnila AVG LinkScanner jako samostatný produkt. Jedná se o software, který „v reálném čase chrání před náhodnými, skrytými i krátkodobými hrozbami na internetu, kde je každý den infikováno kolem dvou milionů stránek. Na 60 % podobných hrozeb navíc v krátké době mizí nebo se přesune jinam a pouhý antivirový program je proti tomuto typu útoků neúčinný.

Krátkodobost a proměnlivost dnešních on-line hrozeb vyžaduje kontrolu odkazů a stránek přesně ve chvíli, kdy se na ně uživatel chystá vstoupit. LinkScanner analyzuje odkazy v reálném čase a zajišťuje přesnější a relevantnější ochranu než jiné systémy bezpečného surfování. Informace o bezpečnosti stránky, staré několik dní nebo týdnů, totiž neochrání uživatele před hrozbami, které na jednom místě nezůstávají ani 24 hodin.

AVG LinkScanner používá cílenou analýzu pro všechny výsledky vyhledávání přes Google, Yahoo! a MSN. Při jejich použití zobrazí hodnocení bezpečnosti všech výsledků a navíc kontroluje i záložky a linky v krátkých chatových zprávách i e-mailech.

AVG LinkScanner analyzuje na rozdíl od ostatních řešení jednotlivé stránky každého webu a přiřazuje jim bezpečnostní hodnocení. Neustále totiž vznikají nové hrozby a produkt tak chrání uživatele před novými i existujícími formami sociálního inženýrství.

J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies, říká: „AVG LinkScanner jako součást našich produktů již chrání 80 milionů uživatelů AVG a dnešním krokem jej zpřístupňujeme také všem dalším zájemcům.

AVG Technologies prudukt AVG LinkScanner nabízí zcela zdarma. Využít jej můžete jako další bezpečnostní vrstvu k již nainstalovaným bezpečnostním aplikacím. AVG LinkScanner je v současné době dostupné v anglickém jazyce, od poloviny května se objeví dalších třináct lokalizací, včetně češtiny.

Víte, že AVG v Brně otevřelo mezinárodní laboratoř pro výzkum virů?

AVG LinkScanner pro svůj běh vyžaduje operační systémy Microsoft Windows XP nebo Vista. Měl by být kompatibilní se všemi hlavními bezpečnostními programy. Z webových prohlížečů podporuje Internet Explorer 6, Firefox 2 a jejich novější verze.

Anglickou verzi můžete stahovat z GigaMánie.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (4) Další článek: HP potichu modernizuje své logo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,