Asus překvapil skvělým monitorem: 31,5", IGZO a hlavně rozlišení 4K

Asus rozšiřuje své portfolio o nový monitor s označením PQ321 využívající progresivní technologii IGZO (indium-galium-zinek-oxid). Při úhlopříčce o velikosti 31,5 palce se může pochlubit rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů (4K / Ultra HD), což znamená hustotu 140 pixelů na palec, informuje Techpowerup.com.

01.jpg 02.jpg
Splněný sen nejen grafiků – obří plocha s vysokým rozlišením a věrnými barvami

Panel s poměrem stran 16:9 disponuje LED podsvícením, jasem s hodnotou 350cd / m² a především podporou 10bitové RGB barevné hloubky. Použití technologie IGZO se v pozitivní míře odrazilo i v redukci samotné spotřeby zařízení. Monitor potěší i širokými pozorovacími úhly, doba odezvy mezi odstíny šedé (gray-to-gray) je stanovena na 8 ms.

03.jpg 04.jpg 
Monitor nabídne celkem flexibilní stojan s možností náklonu i výškového nastavení

Jeho tloušťka v nejtenčím místě představuje pouze 35 milimetrů a výrobce ho tak prezentuje jako nejtenčí monitor s rozlišením 4K na trhu. Součástí produktu jsou také dva vestavěné stereo reproduktory, jeden konektor DisplayPort a dva HDMI vstupy, díky čemuž na něm bude možné sledování obrazu z více zdrojů současně (Picture-by-Picture).

Cena ani dostupnost novinky v obchodech zatím není známa. Asus PQ321 bude mít oficiální premiéru na veletrhu Computex 2013, který se uskuteční v termínu od 4. do 8. června v Taipei.

Diskuze (36) Další článek: Limagito FileMover: Automatické přesuny dat zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,