Asus EeeBook - kladivo na Chromebooky (video)

Asus oživil svou značku levných strojů Eee a na IFA 2014 uvedl EeeBook. Jak už je tradicí v řadě Eee, půjde především o levný počítač. Za cenu 199 euro dostanete malý notebook s 11,6" displejem, 32GB diskem, procesorem Intel Atom BayTrail a Windows 8.1 with Bing.

924916067

Za takovou cenu se prodávají podobně vybavené Chromebooky, samozřejmě bude záležet i na výkonu celého počítače a kolik místa na malém disku tam po instalaci Windows 8.1 zůstane.

Asus v případě EeeBooku sáhl po plastovém šasi ve veselých barvách a provedení opravdu nevypadá špatně. Velký a příjemný je i touchpad podporující gesta více prsty. N klávesnici je poznat, že se na ní šetřilo, není to žádná prémiová záležitost, ale ne každý na malém levném notebooku hodlá psát tisíce znaků.

Asus EeeBook vypadá od pohledu sympaticky, ale finální soud si necháme až na testy výkonu, přece jen ten procesor rozhodně nepatří k nejrychlejším. Pasivní chlazení je jistě plusem pro ticho, na druhou stranu při větší zátěži se procesor ještě více zpomalí.   

Diskuze (31) Další článek: Samsung Gear VR: mobilní virtuální realita podle Oculusu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,