Apple | iPhone | USB

Apple zvažuje odebrat další věci z balení iPhonu. V novém dotazníku se ptá na důležitost USB kabelu

S novou generací iPhonu přistoupil Apple k odvážnému kroku – odstranil z balení USB nabíječku. Důvodem je, že podle Applu jsou USB nabíječky už tak rozšířené, že se jedná o plýtvání a zbytečné zvětšování uhlíkové stopy. Pokud patříte mezi ty, kteří by USB nabíječku doma neměli, můžete si ji od Applu objednat samostatně.

Díky odstranění USB nabíječky se krabička nových iPhonů 12 značně zmenšila, což zefektivňuje i dodavatelský řetězec, protože se jich přepraví více ve stejném prostoru.

Apple ale podle informací 9To5Mac zvažuje další optimalizaci tam, kde je prostor. Nyní totiž mezi zákazníky Applu koluje nový typ dotazníku (předtím ho Apple používal třeba i na zmíněné USB nabíječky), kde se kromě jiného ptá, jestli uživatelé používají USB kabel (USB-C na Lightning), který byl v balení iPhonu. Další otázka se týká i toho, zda zákazníci použili přibalený nástroj pro instalaci SIM karty nebo legendární samolepky s logem Applu.

Uvidíme, jestli se dočkáme opět odlehčené verze balení třeba už u iPhonu 13. Každopádně lze očekávat, že se do budoucna Apple zbaví konektoru úplně a bude používat pouze bezdrátové nabíjení MagSafe a bezdrátový datový přenos. 

MHXH3_AV4_GEO_EMEA.jpeg
Nabíječka Apple MagSafe pro iPhone 12 je kompatibilní se standardem Qi a doporučuje se k ní 20W adaptér s konektorem USB-C

Otázkou je také poslední mechanická část, které je nutné se zbavit - slot pro sim kartu. I když už technologie pro eSIM existují a Apple je používá se třeba u chytrých Watch, problém je s podporou u jednotlivých operátorů v různých zemích. Dokud tedy nedojde ke zlepšení v tomto směru, budeme muset s fyzickou SIM kartou ještě stále žít, alespoň v našich končinách.

Unboxing Apple iPhone 12 Pro:

Diskuze (30) Další článek: Exšéf výzkumu v Salesforce chce porazit Google. Založil You.com

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,