Apple | Operační systémy | macOS

Apple vydal macOS Monterey 12.4. Opravuje spoustu chyb a Universal Control už není beta

Apple vydal novou větší aktualizaci desktopového operačního systému macOS 12.4 Monterey, která přináší velkou porci bezpečnostních záplat.

Applu se pro tuto verzi podařilo opravit 54 bezpečnostních chyb, takže už z tohoto důvodu s aktualizací nečekejte. Kvůli opravám Apple vydal i speciální aktualizaci pro starší systém macOS Big Sur ve verzi 11.6.6 a také záplatu pro macOS Catalina 2022-004.

Aktualizován byl firmware pro čipy M1, Intel T2 BridgeOS a Safari už je ve verzi 15.5. Nového firmwaru se dočkal i Studio Display, který má iOS 15.5 a mezi vylepšeními je například lepší obraz z webkamery, který byl při uvedení kritizován.

Snímek obrazovky 2022-05-17 v 23.46.02.png

Hlavní novinkou je finalizace Universal Control, což je funkce pro spojení více zařízení, které lze plynule ovládat jednou myší a klávesnicí a například jednoduše přejet z Macu na displej iPadu a podobně. Doposud měl Apple s touto funkcí problémy a stále byla v betaverzi, nyní už je vše odladěno a měla by fungovat dobře.

Apple Macbook Air 2020 Space Grey MGN63CZ/A Apple Macbook Air 2020 Space Grey MGN63CZ/A
nabízí 51 obchodů za ceny od 23 489 Kč
Srovnat ceny na Živě

V aplikaci Podcasty je možné si přesně nastavit, kolik epizod se má historicky ukládat a při jakém počtu bude docházet k automatickému mazání a tedy uvolnění místa na disku.

Diskuze (8) Další článek: Jak funguje prostituce na internetu? Hromada peněz na hraně zákonů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,