Apple uvolnil Boot Camp 3.1 s plnou podporou Windows 7

Apple uvolnil novou verzi nástroje Boot Camp, která oficiálně přímo podporuje nový operační systém Microsoftu. Firma tak dodržela své dřívější sliby, že verzi 3.1 brzy uvolní jako zdarma dostupnou aktualizaci a vyřeší tak problémy těch uživatelů, kterým se nedařilo Windows 7 na počítačích Mac nainstalovat. Kvůli delšímu testování se nová verze zdržela zhruba o měsíc oproti plánovanému vydání na konci roku.

Boot Camp 3.1 plně podporuje 32 i 64bitové edice Windows, přičemž je možné provozovat verze Home Premium, Professional a Ultimate. Oproti předchozí verzi bylo opraveno několik drobností a nyní bezproblémově fungují i bezdrátové klávesnice a myši od Applu, včetně novinky Magic Mouse.

Jak už zástupci Applu dříve avizovali, některé starší Macy nejsou v novém Boot Campu podporovány, resp. na nich není možné přes tento nástroj Windows 7 nainstalovat. Patří mezi ně modely iMac vyrobené v roce 2006, notebooky MacBook Pro z roku 2006 a stolní počítač Mac Pro z téhož roku. Na ostatních modelech na platformě Intel by mělo vše být v pořádku. Staré Macy s PowerPC samozřejmě podporovány nejsou vůbec.

Boot Camp je nativní nástroj operačního systému Mac OS X, který umožňuje na počítačích Apple vytvořit diskový oddíl NTFS a na něj nainstalovat operační systémy Microsoftu. Následně je pak umožněn dualboot a uživatel si tak při startu počítače může vybrat, který systém bude chtít spustit. Apple dodává i kompatibilní Windows ovladače.

Nový Boot Camp je k dispozici jako automatická aktualizace v Software Update a více si o něm můžete v angličtině přečíst přímo na oficiálních stránkách.

Diskuze (34) Další článek: Buďte s námi u představení novinek Applu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,