Apple | iOS | Emoji

Apple řešil problém nedozírných rozměrů: Lidé si stěžovali na nehezké emoji housky, musel ho opravit

Jsou lidé, kteří komunikací prostřednictvím emoji propadli a jejich vzhled intenzivně řeší. Když proto Apple v beta verzi iOS 12.1 představil nové emoji, mnoho uživatelů rychle zpozorovalo, že jeden nový přírůstek nevypadá zcela v pořádku - emoji bagelu. Kritika byla tak silná, že se Apple rozhodl obrázek přepracovat a čtvrtá beta iOS 12.1 obsahuje jeho novou podobu.

Upozornil na to Jeremy Burge z Emojipedie. Emoji bagelu - kulaté housky s otvorem uprostřed, která je často konzumovaná v USA a v Británii se smetanovým sýrem, nyní vypadá nadýchaněji a je obohaceno o zmíněný krémový sýr.

Snímek obrazovky 2018-10-16 v 20.05.48.png
Takhle vypadají emoji bagelu napříč platformami. Sýr dosud byl jen u Googlu a Twitteru

Pokud jste kontroverzi kolem podoby bagelu v iOS 12.1 neznamenali, což je dost možné, protože raději trávíte čas čímkoli lepším, šlo o to, že původní emoji bagelu vypadalo podle kritiků odbytě. Houska byla suchá, plochá a nenamazaná, a našli se lidé, kteří kvůli tomu doslova zuřili. Bagel se smetanovým sýrem a lososem je totiž součástí tradiční americké židovské kuchyně a mnozí uživatelé vnímali jako urážku, že emoji tak ikonického jídla nemá ani ten sýr.

Dokonce i výrobce smetanových sýrů Philadelhia záležitost řešil na internetu a Apple kritizoval, že bagel vypadá tak málo chutně. Na stránce change.org pak vznikla petice, kterou podepsalo přes 1200 lidí, aby bagel dostal alespoň sýr. V neposlední řadě server Vox udělal rozbor, jak kulturně a sociologicky vážná věc identifikování se s emoji bagelu je.

Z těchto a dalších důvodů Apple nakonec bagel přece jen změnil. Až proto přijde iOS 12.1, vaše emoji kulaté housky už bude skutečně nadýchané a namazané sýrem. Pokud to nemůžete vydržet, můžete ho mít již nyní ve čtvrté betě.

Diskuze (43) Další článek: Twitter lidi zahltil záhadnými upozorněními s kódy. Nikdo neví, co se stalo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,